NOTÍCIES

El 24 i 25 de novembre arriba un nou EP, amb Cie. Patuá, Manel Rosés i Romina de Nardo

Mostres
2023

Divendres 24 i dissabte 25 de novembre, a les 20h, tindrà lloc un nou EP (Extended Performance), la mostra de treballs en creació de La Central del Circ.

Aquesta edició consistirà en tres actuacions d’uns 20-25 minuts a càrrec de Cie. Patuá (formada per Rodrigo Ceribelli i Cássia Cristina), i els/les artistes Romina de Nardo i Manel Rosés.

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

Entrada general: 8€
Entrada reduïda: 6€ (socis/es de l’APCC i usuaris/es de La Central del Circ).
Edat recomanada: +13
Venda anticipada a Entrapolis en aquest enllaç o una hora abans a La Central. L’aforament és limitat.


Sobre les companyies

Cie. Patuá – ‘Rupestre’ 

La companyia Patuá neix de la voluntat de crear un circ adaptat a la nostra realitat. Després de 10 anys treballant junts i investigant els portés acrobàtics, basant-se en les seves experiències multiculturals i els seus ascendents, volen crear un circ compromès políticament, espiritual, dramàtic, divertit i popular. Un circ que es mou entre el profà i el sagrat, que sedueix i després ensopega.

Rupestre‘ tracta d’encreuaments poètics i corporals entre passat, present i futur, creant una fugida surrealista a l’origen prehistòric de la humanitat. Els artistes interpreten dos personatges que es troben en diversos períodes històrics, amb els seus records i premonicions viuen diferents relacions d’opressió i mutualitat. A través d’un viatge sonor i sensorial, ‘Rupestre’ crea aquesta sensació de regressió en el temps. La trama es desenvolupa a partir de la percussió, el primer impuls sonor de la humanitat: col·lisió entre objectes, sorolls transformar-se en so, després en ritme, melodia, dansa, interpretació i circ.

FITXA ARTÍSTICA
Intèrprets: Rodrigo Ceribelli, Cássia Cristina
Mirada externa: Christian Lucas
Vestuari: Romane Cassard
Assessor antropològic: Carla Mattos
(Totes les edats)

 

Manel Rosés – ‘Ákri’

Manel Rosés Moretó és un acròbata nascut a Barcelona i format a la universitat de dansa i circ d’Estocolm (DOCH). Basa el seu treball en el cos, el joc i l’objecte i s’interessà per temàtiques essencialment humanes. Des de 2010 ha compaginat la creació de números i espectacles propis amb el treball com a acròbata/intèrpret amb companyies com Circo Eia, Les Ofelies o Cirque du Soleil. El 2016, conjuntament amb Nilas Kronlid, crea la seva pròpia companyia Soon Circus Company. ‘Gregaris’, la seva primera producció, ha girat i continua girant per tota Europa.

άκρη (ákri) és una paraula grega que es tradueix com llindar o límit. Conforma la primera part de la paraula composta ακροβασία (acrobàcia). Aquesta pot ser traduïda com “passejar pel límit” o “caminar pel llindar”. ‘Ákri’ és una reflexió sobre l’ofici a través de l’objecte de l’escala. Una escala que representa una zona de trànsit entre dos espais, alhora que conforma part de l’identitat de l’artista, en tant que aparell acrobàtic que sovint l’acompanya en escena. Com vivim el temps que passa entre dos moments? Com habitem aquests no-llocs que, com una escala, no estan pensats per ser habitats? Com passegem pel llindar?

Idea original: Manel Rosés Moretó
Acròbata en escena: Manel Rosés Moretó
Tècnic de so i llums: Diego Rada Antoñanzas
Composició musical: Lluis Casahuga
Acompanyament artístic i mirada externa : Joan Català.
Col·laboracions artístiques: (Roberto Magro , Stefano d’Argenio, Gina Vila Bruch i Fabrizio Giannini)
Escenografia i aparells: Ulli Ullrich.
Disseny d’il·luminació (encara no realitzat): Luis Portillo Vallet
Vestuari (en construcció): Eli Meoz
(Edat recomanada: +4)

 

Romina de Nardo – ‘D’amore e di peperoni’ 

Trapezista, performer, artista plàstica i dinamitzadora cultural. Originària de Montevideo i formada a Buenos Aires, Torí i Barcelona. Fanàtica de posar l’art, la política i l’activisme en la mateixa liquadora per generar incomoditat.

A ‘D’amore e di peperoni’, l’artista es pregunta fins a on som capaços d’arribar per fer córrer sang dins les nostres venes? Nit rere nit una dona obre una ampolla de xampany i brinda per la més bella de les passions… Un viatge dins la ment i la memòria, on afloren la luxúria i l’èxtasi, podrint-se en dolor i ira, i evidenciant la criminalitat de l’amor romàntic.

FITXA ARTÍSTICA
Direcció i interpretació: Romina De Nardo
Disseny tècnic: Roger Compte
Assistència a escena: Martina Rico
Música: Guillem Otzet
Mirada externa: Ramiro Erburu
(Edat recomanada: + 13)

NOTÍCIES