NEWS

Nous cicles d’entrenaments col·lectius per a artistes

Training
2023

Amb l’objectiu de facilitar el manteniment del cos dels i les professionals del circ i crear al mateix temps un espai de trobada i d’intercanvi, des de l’APCC i La Central del Circ organitzem una nova proposta d’entrenaments col·lectius que s’iniciaran el mes de març. Aquests entrenaments tindran lloc a La Central del Circ i estaran liderats per diferents persones expertes en la cura del cos i tindran lloc un dia a la setmana durant dos mesos aproximadament.

Entrenaments amb Steffen Lundsgaard (Manuvision) i Sergi Romaní

Steffen Lundsgaard de Manuvision serà l’encarregat del  primer cicle d’entrenaments, que tindrà lloc els dimarts de 10.30h a 12h a partir del 14 de març i fins al 16 de maigENLLAÇ A INSCRIPCIONS (cal inscriure’s per a cada sessió).

El segon cicle anirà a càrrec de l’entrenador i fisioterapeuta Sergi Romaní, i s’allargarà del dimecres 24 de maig fins a l’12 de juliol . En tots dos casos el nombre màxim de places serà de 20, i s’hauran de reservar amb anterioritat.

Es tracta d’una activitat impulsada per l’APCC amb la col·laboració de La Central del Circ, espai on es durant a terme els entrenaments. El seu públic principal seran les persones artistes, però també estaran oberts a d’altres perfils professionals com formadors i formadores, o professionals de la gestió i la tècnica, entre d’altres.

Preu:

3€ per sessió: persones sòcies de l’APCC o bé usuàries (amb quota anual) de La Central del Circ
5€ per sessió: altres.

És necessària la reserva prèvia  per a cada sessió. Les persones interessades podran reservar el nombre de sessions que vulguin, i les places estan limitades a 20 persones per entrenament.

Després d’aquests dos primers cicles, es valorarà la rebuda de l’activitat per tal de dissenyar i preparar la seva continuació després de l’estiu.

– Primer cicle d’entrenaments amb Steffen Lundsgaard (Manuvision) – Del 14 de març al 16 de maig

Com són els seus entrenaments

Des de fa anys organitza entrenaments inspirats en les formes tradicionals del moviment, “adaptat als humans moderns”. L’entrenament Manuvision relaxa les articulacions i els músculs, estimula la circulació, proporciona una major consciència del cos, fomenta l’equilibri i enforteix el rendiment del cos. Es treballarà amb exercicis dinàmics, estiraments i postures que relaxen tot el cos. La respiració s’enfoca i coordina amb els patrons de moviment del cos. Les correlacions entre cos i ment es fan conscients. També és útil per a la prevenció de lesions.

Breu currículum

Steffen Lundsgaard és danès i ha treballat en el món de l’espectacle des dels 18 anys. S’ha format en el camp del teatre, la dansa i el circ, i disposa d’un ampli coneixement del cos i de la seva importància com a canal d’expressió, tant física com emocional. Es va formar com a terapeuta Manuvision a Dinamarca, i des del 2007 treballa com a terapeuta i entrenador i és el fundador de la primera seu de Manuvision a Barcelona.

– Segon cicle d’entrenaments amb Sergi Romaní (MOVEMENT LAB BCN) – Del 24 de  maig a l’12 de juliol

Com són els seus entrenaments

En les seves sessions hi haurà un apartat d’escalfament en què es treballarà la mobilitat, tant global com més analítica; sempre dependrà de les necessitats. Hi haurà també una estona dedicada a l’activació i un component més neural, i per últim s’integrarà a través de certs exercicis tot el treballat anteriorment sobre la mobilitat i l’activació.

Un cop finalitzat l’escalfament,  es duran a terme dos o tres blocs de força. Cada bloc constarà de tres exercicis explicats prèviament i en què es treballarà de forma autònoma amb la supervisió de Sergi Romani, que ajudarà a tothom a qui ho necessiti per intentar individualitzar al màxim l’entrenament.

Finalment hi haurà un apartat final d’uns 10 minuts, més metabòlic, on es treballarà un component més aeròbic.

Breu currículum

Sergi Romaní és fisioterapeuta, acondicionador físic i investigador a Functional Anatomy Group i treballa a Movement Lab BCN.

Té àmplia experiència com a entrenador, i ha dut a terme anteriorment xerrades i formacions especialitzades per a àmbits com el fútbol, el crossfit, el paracaigudisme, entre d’altres. El 2022 va dur a terme la formació  sobre valoració, prevenció de lesions i rendiment físic organitzada per l’APCC.

NEWS