NOTÍCIES

La Central del Circ col·labora amb el Festival Mercè Arts de Carrer 2023

Mostres
2023

Un any més La Central del Circ col·labora amb el Festival Mercè Arts de Carrer amb una proposta de circ que es presentarà al Castell de Montjuïc els dies 23 i 24 de setembre, a les 18h.

La proposta d’enguany, ‘Emergents i noves tendències: (in)estabilitats a l’espai obert‘, captura l’essència de la proposta de circ presentada per Cia. Bragacadavra i PSM (Collectif Portes Sur Monocycle). El concepte “(in)estabilitats” fa al·lusió a la constant recerca d’equilibri a les disciplines del circ i la incertesa emocional present en els processos creatius. Aquest concepte ens parla de la delicadesa i la vulnerabilitat que caracteritzen la condició humana, elements profundament explorats en el circ. La caiguda, tema recurrent, es manifesta com la màxima expressió d’inestabilitat, però també es percep com una oportunitat per la resiliència, l’aprenentatge i la transformació.

“Espai obert” simbolitza la llibertat d’expressió i l’experimentació artística en el circ. Implica que les obres no es trobin limitades per les convencions tradicionals, sinó que estan disposades a explorar noves formes de representació, interacció i narrativa. Aquest “espai obert” és també una invitació al públic per unir-se en un viatge d’exploració i descobriment, obert a noves experiències i perspectives d’aquest art.

“(In)estabilitats a l’espai obert” sintetitza una visió del circ com un camp d’exploració i col·laboració, on la incertesa i el risc es contraposen constantment amb la bellesa de les interaccions humanes i artístiques. És un espai de creació compartida que propicia connexions profundes i significatives, acostant-nos a nosaltres mateixos, als altres i a l’entorn que ens rodeja.

Sobre les companyies

Cia. Bragacadavra està formada per les artistes Amalia Hidalgo i Lola Carandell. Es tracta d’un duo d’acrobàcia que combina el circ, la dansa i el teatre físic amb elements de l’absurd. Les seves propostes exploren temes com la contradicció, la cura i la dualitat de la caiguda, en termes tant físics com emocionals.

PSM (Collectif Portes Sur Monocycle) és una col·laboració internacional entre quatre companyies dedicades als portés en monocicle. Hi participen els artistes Catarina Vilas Boas, Jean Pomart Lorenzo, Paula, Álvaro Caballer Revenga, Sara Gilsanz Grandas i Aleix Lidon Baulida. En el seu procés de creació actual busquen reinventar la disciplina dels portés en monocicle a través d’un homenatge coreogràfic a l’univers.

 

Informació pràctica

Lloc: Racó Poètic del Castell de Montjuïc (Barcelona)
Dates: 23 i 24 de setembre, a les 18h
Entrada gratuïta, sense reserva prèvia

 

Les companyies que participen a La Mercè van ser seleccionades a través d’una convocatòria que es va realitzar el passat mes de juny. Podeu consultar la resolució aquí

 

 

NOTÍCIES