NOTÍCIES

Resolució de la convocatòria per participar al Festival de La Mercè Arts de Carrer

Convocatòries
2023

Ja hi ha la resolució de la convocatòria publicada el mes de juny per dur a terme una residència a La Central del Circ i una posterior actuació en el marc del Festival de La Mercè Arts de Carrer.

La comissió de selecció, formada per Víctor Bobadilla, coordinador artístic de La Central del Circ, i Daphné Malherbe, responsable de creació, recerca i internacionalització de La Central del Circ, reunida el dijous 22 de juny de 2023, ha seleccionat entre les 40 propostes artístiques rebudes, els dos projectes següents: ‘Ça-turne’, del col·lectiu PSM, i ‘Caída libre para personas con vértigo’, de Cia. Bragacadavra.

La Central del Circ vol agrair la participació a tots/es els/les candidats/des.

Els criteris de selecció valorats han estat:

  • Projecte adient per la proposta artística de La Mercè.
  • Proposta amb un format de carrer o adaptable al carrer.
  • Proposta amb necessitats tècniques que es poden adequar a l’espai de La Mercè.
  • Proposta en procés de creació en una etapa avançada per poder ser presentada al públic, però no estrenada.
  • Proposta que tingui una durada d’entre 20 i 45 minuts.
  • Companyia que tingui disponibilitat pel període de residència i d’actuació.
  • Companyia que accepti les condicions econòmiques.

Més informació sobre les companyies

Cia. bragacadavra està formada per Lola Carandell i Amalia Hidalgo. Les dues artistes es coneixen el 2020 durant la formació superior de l’Escola de Circ Rogelio Rivel. Després de diversos mesos de tanteig s’adonen que comparteixen un univers creatiu similar, per la qual cosa decideixen començar a treballar juntes i escenificar-lo. Així, el gener de 2021, construeixen la seva primera peça -en la qual continuen treballant- on combinen l’acrodansa, l’absurd i el teatre físic com a codi escènic.

A mitjan 2022 decideixen embarcar-se en una creació d’un espectacle de 45′, Caída libre para personas con vértigo.

PSM (Collectif Portes Sur Monocycle) és una col·laboració internacional entre quatre companyies dedicades a la tècnica dels portés de monocicle. Amb artistes de Quebec, Catalunya/Espanya, Brasil i França, PSM busca reinventar aquesta disciplina. La seva obra ‘Ça-turne’, és el primer espectacle col·lectiu de portés en monocicle, on les diverses cultures i llenguatges es fusionen en un homenatge coreogràfic a l’univers.

NOTÍCIES