NOTÍCIES

El 22 i 23 de març arriba un nou EP, amb Elis Valente, Pablo Molina, ROOM100 i Marina Cherry

Mostres
2024

ROOM100. ©Jahvo Joža

Divendres 22 i dissabte 23 de març, a les 20h, tindrà lloc un nou EP (Extended Performance), la mostra en creació de La Central del Circ.

Aquesta edició consistirà en quatre actuacions d’uns 20-25 minuts a càrrec dels artistes Elis Valente, Pablo Molina i Marina Cherry, i la companyia ROOM100. Enguany, la mostra vol donar valor al programa europeu circusnext i, per això, tots els artistes i companyies participants tenen en comú que han estat premiats o seleccionats en alguna fase d’aquest projecte.

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

Entrada general: 8€
Entrada reduïda: 6€ (socis/es de l’APCC i usuaris/es de La Central del Circ).
Edat recomanada: +12
Venda anticipada a Entrapolis en aquest enllaç o una hora abans de La Central. L’aforament és limitat.


Sobre les companyies

Elis Valente – ‘Tension’ 

Elis Valente és una artista multidisciplinària amb formació en acrobàcies aèries, arts del moviment i escenografia; reflex del seu actual llenguatge artístic. Obsessionada per les estructures geomètriques, pels plàstics, pel caos i la transformació. Interessada en la pràctica artística, l’ètica i la construcció col·lectiva.

Recentment, ha creat la seva companyia per a dur a terme i aprofundir en el seu nou projecte de circ contemporani, ‘Tension’, el qual va ser seleccionat per circusnext 2024.

‘Tension’ és l’espai íntim on resideix la incomoditat. És aquest ascensor, l’escala, la sortida d’emergència. Un cos en contacte amb l’objecte. Un objecte hostil que danya la seva pell; es converteix en pell, en carn; podria ser un altre cos, tal vegada aquest cos. Fins a on podem resistir?

FITXA ARTÍSTICA
Autoria i interpretació: Elis Valente
Tècnica de rigging i il·luminació: Sarah Jeneway
Mirades externes: Alejandro Dutra i Elena Zanzu
(Edat: +12)

 

Pablo Molina – ‘CANDY’ 

Nascut a Reus, format a l’escola de circ Rogelio Rivel de Barcelona (2010-2012) i a l’Escola Internacional de les Arts de Pequín, i graduat a Le Lido de Toulouse (2014-2016). Cocreador de la companyia Random. Especialitzat en equilibri sobre mans, contorsió, dansa i teatre. La seva tasca creativa consisteix en la hibridació d’aquestes arts per crear un llenguatge propi. Aquesta recerca està present en una constant evolució, tant en les diferents creacions en les quals ha treballat, com en la seva tasca com a formador.

Amb una barreja de circ, dansa i teatre, ‘CANDY’ teixeix l’horror i la comèdia en una experiència única, on el protagonista s’endinsa en un món surrealista quan lloga una casa en cerca de tranquil·litat.

FITXA ARTÍSTICA
Autoria i interpretació: Pablo Molina
Escenografia: Betty Cau
(Edat: tots els públics)

 

ROOM100 – ‘C8H11NO2 (2.0)’ 

ROOM 100 va començar com una companyia fundada pels artistes croats Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović el 2010. Després de cinc anys de gira, Jakov va tornar a les arts escultòriques i va acabar el seu doctorat i Antonia es va centrar en col·laboracions nacionals i internacionals, dissenyant i implementant molts projectes diferents per enfortir el sector del circ contemporani a Croàcia i la zona dels Balcans. “C8H11NO2 (2.0)” és el seu retorn a l’escenari com a autors i intèrprets després d’una pausa de vuit anys.

“C8H11NO2 (2.0)” és una nova derivació de l’actuació original del col·lectiu ROOM100, que es va estrenar el 2011 i va ser el guanyador de circunext, edició 2009-2010. Combinant la contorsió amb el modelatge interactiu, “C8H11NO2 (2.0)” està investigant temes de salut mental per aprofundir en la comprensió de la neurodiversitat i augmentar la consciència i la sensibilitat pública sobre les seves diverses dimensions i complexitats.

FITXA ARTÍSTICA
Concepte: Jakov Labrović
Intèrprets: Antonia Kuzmanić i Jelena Vujović
(Edat recomanada: + 12)

 

Marina Cherry – ‘AVoid’ 

Marina Cherry, resident a Estocolm, és contorsionista, acròbata i ballarina, formada a l’ESAC (Brussel·les 2016-2019) i a l’ENC (Montreal 2014-2016). Actualment, treballa en el seu nou solo ‘AVoid’, mentre continua girant el seu altre solo ‘Only Bones v.1.6’, així com duent a terme projectes col·laboratius a tot Europa, incloent-hi les companyies Les Argonauts, Petri Dish i Cirkus Cirkör. La seva aproximació a la creació i la interpretació basada en la investigació la situa entre la dansa, el circ contemporani i el teatre físic; amb el seu cos com a eina de manipulació i mètode per redefinir construccions tradicionals i tècniques de desconstrucció per trobar el seu propi llenguatge.

‘AVoid’ és un espai anònim. Un cos inusual. Una corrupció desafortunada que busca la reparació. Una persecució de fantasies, pors i neurosis. Sense necessitat de resolució ni justificació, ‘AVoid’ és la potencialitat astringent de l’“entre-entre”: ni aquí ni allà. El projecte és un intent de tocar realitats que pertanyen a l’indiscernible, l’inefable, aquelles que són un recordatori de la dissipació de certeses.

Aquest projecte neix de la fascinació de Marina per la solitud, les contradiccions, l’alienació i l’impacte del ràpid desenvolupament de la societat davant la digitalització. El punt comú és el concepte hikikomori: la retirada a la reclusió, una condició particular en la societat japonesa on la gent evita el contacte social a un nivell extrem. Tancant-se.

FITXA ARTÍSTICA
Autoria i interpretació: Marina Cherry
Disseny de llums: Tribal Condy
Suport artístic i coreogràfic: Brandon Lageart i Sara Angelucci
(Edat recomanada: + 10)

NOTÍCIES