NEWS

EKO – Pirineus de Circ organitza diverses formacions i obrirà una convocatòria per a projectes de creació de circ al setembe

International projects
2024

EKO – Pirineus de circ (2024-2027) és un nou projecte europeu de cooperació transfronterera coordinat per La Grainerie. Reuneix a 14 socis* i a una xarxa de 30 entitats públiques i privades a banda i banda dels Pirineus, i pretén desenvolupar les capacitats i competències dels actors transfronterers del circ per dur a terme la transició ecològica del sector combinant formació, creació i experimentació.  

A partir de la tardor de 2024, EKO proposa diverses formacions sobre els reptes del projecte per les persones professionals del sector (artistes, programadores, productores, distribuidores, responsables d’espais, i entitats sòcies i associades). També obrirà una convocatòria per a projectes de creació d’espectacles de circ. A continuació, detallem la informació:

Calendari de les formacions

  • Occitània – 10 i 11 de setembre @ La Grainerie (Balma, 31)
  • País Basc – 17 i 18 de setembre @ Bilbao
  • Aragó – 23 i 24 de setembre @ Osca
  • Catalunya – 30 de setembre i 1 d’octubre @ L’Estruch (Sabadell)

En el programa de cada formació:

#Presentació del projecte EKO
#Ecologia i transició en el directe
#Diversificació econòmica
#Mediació i vincles socials
#Diàleg interprofessional
#Suport en la sol·licitud de la convocatòria EKO per a projectes de creació-mediació.

Informació detallada i inscripcions

 

Calendari de la convocatòria per a projectes de creació-mediació

La convocatòria està dirigida a projectes de creació d’espectacles de circ per a 2025-2026, liderats per artistes o companyies de l’espai transfronterer Espanya-França-Andorra que desitgin reduir l’impacte de carboni en el sector, augmentant l’impacte cultural i social amb la presència d’artistes en els territoris.

Se’ls oferirà:

> residències a llocs de creació de la xarxa EKO durant els anys 2025 i 2026

> activitats de mediació o amb vincles socials, segons el lloc de creació

> participació en el Hackató del 4 al 6 de març: una marató d’acompanyament per construir recorreguts de creació-mediació sostenibles per a artistes

> beques de creació de 7.500 a 15.000 euros, segons el projecte i les modalitats de suport

> oportunitats de programació per a l’espectacle finalitzat.

 

Publicació de la convocatòria: 2 de setembre (a les xarxes socials d’EKO)

Data límit per a la presentació de candidatures: 20 d’octubre

Es valorarà la participació en un curs de formació d’EKO (vegeu més amunt).

 

*Socis del projecte:

La Grainerie (líder del projecte), APCC / La Central del Circ, Ayuntamiento de Bilbao, Ayuntamiento de Huesca, Consorci Transversal, Diputación foral de Álava, Diputación de Huesca, El Canal / Ajuntament de Salt, Ésacto Lido’Pro, Gobierno de Aragón, Malandain Ballet Biarritz, Occitanie en Scène, Université Toulouse Jean Jaurès, Ville d’Hendaye.

EKO – Pirineus de circ és un projecte de cooperació transfronterera cofinançat en un 65% per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Econòmic Regional (FEDER) i del programa INTERREG-VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027).

 

NEWS