NOTÍCIES

T.E.S.T.! – Vivian Friedrich & The Schubert Sisters

Mostres
Residències
2022

El 27 de maig tindrà lloc a La Central del Circ una nova mostra T.E.S.T.!. En aquesta ocasió amb l’artista Vivian Friedrich & The Schubert Sisters i la seva creació Kristall Bohème [Excavació d’una memòria]

Kristall Bohème és un projecte d’investigació i creació, una plataforma de visibilitat i experimentació per al llenguatge del circ i l’artesania de vidre bufat, un ofici que està desapareixent. Es tracta d’una performance amb una artista de circ, un músic i una cantant lírica que indaga en la memòria transgeneracional, les arrels i les petjades. Busca l’equilibri entre el que és nou i el que és antic, reivindicant que el primer no pot existir sense el segon.

La composició es basa en el moviment i les acrobàcies en la corda-U, el faquirisme i la manipulació d’objectes.

Vivian Friedrich és creadora, investigadora i autora de circ performatiu. Ha coordinat durant diverses edicions les Jornades d’Intercanvi de Dramatúrgia i Escriptura Escènica de La Central del Circ i forma part del Programa de Trànsits de la Recerca i la Creació 2022.

Las Schubert Sisters són un grup d’artistes que es dediquen a visibilitzar compositores i autores del passat. A Kristall Bohème viatgen a finals del Romanticisme, interpretant peces de Vítězslava Kaprálová, Luise Adolpha Le Beau i creant composicions pròpies amb els poemes de Liliana Zilinow.

Kristall Bohème [Excavació d’una memòria] es podrà veure el divendres 27 de maig, a les 20h, a la Sala de Posada en Escena.

El preu de les entrades és de 5€ i estaran disponibles a partir del dia 9 de maig a la plataforma Entrápolis.

La mostra T.E.S.T.! (Trànsit Escènic de Sensació Tècnica) és el punt final de la residència del mateix nom a La Central del Circ, la qual proposa posar a disposició del projecte artístic seleccionat els recursos disponibles a la Sala de Posada en Escena, amb l’objectiu de donar a la peça un primera oportunitat d’escenificació.

FITXA ARTÍSTICA

Concepció, composició escènica i performance: Vivian Friedrich
Violoncel i performance: Sasha Agranov
Veu i performance: Maider Lasa Santamaría
Bufat de vidre: Canvia segons el lloc d’actuació
Suport coreogràfic: Virginia Gimeno Folgado
Creació i composició musical: “The Schubert Sisters”, amb composicions pròpies i de Vítězslava Kaprálová i Luise Adolpha Le Beau.
Dramatúrgia: Ferran Dordal i Lalueza
Acompanyament i disseny d’exposició: Sara Serrano
Producció: Sara Serrano, LaBonita
Agraïments: Ángeles Vázquez, Manel Buch, Claudia Walliser, Claudia Friedrich, Pilar Diego, Roc Vernis, Ramon Artigas, Bernadette Artigas, Ferran Collado, “Koska” M.Carmen Vera Martin-Peñasco, Sara Sorribes
Coproducció: Mercat de les Flors, KONVENT, Cirklabo
Suport de creació: ICUB-Premis de Barcelona 2020, Zirkozaurre, La Central del Circ
Residències: Encirca’t, Fira Mediterrània de Manresa, CRAC Centro Rural de Arte y Creación, Fundació LaPlana, Terrassa Arts Escèniques, LaBau, Theaterwerkstatt Pilkentafel

NOTÍCIES