NOTÍCIES

[ESGOTADES] Inscripcions obertes per la tercera trobada oberta de l’Espai d’Acompanyament, amb Roberto Magro

Formació i acompanyament
2023

El 3 d’octubre, de 10h a 18.30h, tindrà lloc la tercera Trobada Oberta de l’Espai d’Acompanyament adreçada a creadors/res i artistes de circ emergents o que estiguin treballant en les seves primeres creacions

Per aquesta última Trobada Oberta del 2023, us proposem una jornada sobre l’escriptura d’una peça de circ amb Roberto Magro, en col·laboració amb les Jornades d’Intercanvi de Dramatúrgia i Escriptura Escènica.

La jornada s’organitzarà en dues parts: 

  • Matí (10h-13.30h): L’escriptura, bastida de l’espectacle de circ
    En el marc de les Jornades d’Intercanvi de Dramatúrgia i Escriptura Escènica. Activitat oberta a tothom.

Què significa escriure una peça de circ? Quins elements integren aquesta escriptura? Quines metodologies permeten desenvolupar-la? Aquesta intervenció d’en Roberto Magro tractarà de l’escriptura en tant que arquitectura de l’espectacle de circ a partir de consideracions teòriques i exemples concrets.  

  • Tarda (15.30h-18.30h): Escriure a escena, de l’abstracte al concret
    Activitat de l’Espai d’Acompanyament adreçada només a artistes emergents (places limitades).

A partir d’algunes paraules clau abordades durant el matí, es proposaran exercicis en escena per a ressaltar la importància de la pràctica, del training creatiu, per entendre i comprovar la coherència de l’escriptura que estem desenvolupant, tenint en compte les diferents eines que conformen l’escriptura en escena (espai, moviment, temps, llums, música, etc.) 

Roberto Magro és director, dramaturg i pedagog. Imparteix formacions arreu d’Europa i a Amèrica Llatina, dirigeix espectacles i acompanya processos de creació com a dramaturg o ull extern. Ha estat director artístic de l’Escola Flic a Torí (2006-12), de La Central del Circ (2013-15) i ha impulsat a Mallorca l’ICCAR (International Circus Centre for Artistic Research), el 2022, juntament amb Circ Bover, un projecte de formació continuada per autors/es emergents de circ.  Ha estat formador del Certificat de Dramatúrgia del CNAC (França) i actualment és membre del jurat del projecte europeu CircusNext (des del 2014) i organitza cada estiu des del 2006 el festival Brocante a Itàlia.

 

Inscripcions

Les inscripcions seran per ordre d’arribada i el nombre de places està limitat a 20 persones. És imprescindible assistir a l’activitat del matí per a participar a l’activitat de la tarda.

Data límit per a inscriure’s: 19 de setembre

Per a més informació, podeu contactar amb l’Espai d’Acompanyament a espai@lacentraldelcirc.cat

 

Espai d’Acompanyament

L’Espai d’Acompanyament de La Central del Circ és un espai/lloc/temps dedicat als i les artistes emergents perquè puguin desenvolupar-se cap al seu futur a través de diferents opcions d’acompanyament. És fonamental tenir en compte que al centre de l’activitat de l’Espai d’acompanyament hi és l’ARTISTA i el seu creixement personal i professional. El dispositiu té en compte les diverses facetes dels i les artistes de circ: l’artista, la gestió i la persona. 

NOTÍCIES