NOTÍCIES

Us presentem el fanzine del projecte Territoris(s), Comunitat(s) i Pràctiques Artístiques

Creació comunitaria
2022

Es tracta d’un projecte col·laboratiu impulsat per l’Ateneu Popular 9 barris, el Graner i La Central del Circ amb el suport del Programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona.

Us presentem el fanzine fruit del treball conjunt entre el Graner, l’Ateneu Popular 9 Barris i La Central del Circ sobre els processos de creació artística comunitària que vàrem portar a terme la temporada passada. Terreno común és una publicació que us presentem en format de publicació digital i paper i que us podeu descarregar lliurement des d’aquest enllaç.

Aquest material és el resultat d’una pràctica creativa amb Irkus Martínez (Máquina Total) que es va dur a terme al llarg d’una jornada de treball a Hangar (21/6/21) per tancar la fase del projecte que va acollir els laboratoris ASSENTAMents a La Central del Circ amb Ro Caminal i Jorge Albuerne, Ilusión creativa amb Rufi Rodríguez i Lorena Hernández a l’Ateneu Popular 9 barris, i Aquí i no allà amb Pere Jou, Aurora Bauzà i Les Aventureres al Graner.

Veïns i veïnes, col·lectius que van formar part dels laboratoris i equips de les tres fàbriques de creació van crear un cartell-mural a partir de l’experiència viscuda, amb imatges, paraules, cites i altres materials textuals i visuals. Ara, cada pàgina d’aquest fanzín, dissenyat i maquetat per Catalina Archila, respon a un fragment d’aquell cartell, alhora que serveix com a memòria del camí recorregut. Així, aquestes petites imatges, records i paraules, agrupades en diferents collages que ara podeu resseguir, acompanyats dels textos de Dianelis Diéguez, són les peces que componen el mapa de l’experiència de tothom que hi va estar implicat.

Entrar al Terreno común és un intent per tornar a preguntar-nos: què ens convoca a estar junts avui? què ens commou?


Territoris(s), Comunitat(s) i Pràctiques Artístiques és un projecte col·laboratiu impulsat per l’Ateneu Popular 9 barris, La Central del Circ i el Graner, amb el suport del Programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona. Aquí podeu llegir més informació sobre el projecte.

Fotografies de ©Mila Ercoli

NOTÍCIES