NOTÍCIES

EP (Extended Performance) amb Ajpu Circo, Alice Rende i circOliva

Mostres
2022

Divendres 18 i dissabte 19 de març a les 20h tindrà lloc un nou EP (Extended Performance), la mostra de treballs en creació de La Central del Circ.

L’Extended Performance és una porta oberta per conèixer els darrers treballs de circ contemporani, una oportunitat perquè el públic i els/les professionals puguin gaudir i seguir de ben a prop peces que encara estan en procés de creació.

En aquesta ocasió l’EP mostrarà tres treballs, en adaptacions de 25 minuts fetes expressament per presentar a La Central: Ciudades interiores d’Ajpu Circo (dins el programa europeu Travesía-Pirineus de Circ)Fora d’Alice Rende Vermut acrobàtic de circOliva.

El divendres 18 a les 19h, abans de la mostra, hi haurà l’Aperitiu Creatiu, una trobada dirigida a professionals durant la qual es presentaran els actuals processos de creació i companyies residents de La Central del Circ.

Ileana Ortega (Ajpu Circo) es forma a l’Escola Nacional de Dansa de Guatemala i posteriorment col·labora en diverses companyies i projectes combinant la dansa i el circ. Crea, entre altres, l’espectacle ‘A la orilla del tiempo’, coproduït pel Centro Cultural de España a Guatemala, amb el suport d’Iberescena. Actualment, es troba en recerca i creació del projecte Ajpu Circo amb el companyonatge de la Companyia de Circ “eia”Ciudades interiores, creat a partit de l’univers poètic de l’escriptora guatemalenca Isabel de los Ángeles Ruano, fusiona la dansa, el circ, les projeccions en viu i el collage per evocar les diferents parts d’un personatge i, a la vegada, ens recorda que la identitat és un exercici dinàmic i canviant de la memòria.

Alice Rende és una artista de circ indisciplinada amb formació a l’Escola Nacional de Circ de Brasil i l’ESACTO-Lido de Toulouse. Va participar com a artista a ‘Silenzio’ de Roberto Magro, treballant també com a assistent de direcció en altres creacions, i el 2017 va arribar a La Central del Circ gràcies al Fons Iberescena dedicat a la creació en clau iberoamericana. El 2019 va formar part del projecte Creació i Museus amb La Central i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb un primer esbós del seu solo Passages. En aquest EP l’artista pesenta ‘Fora’, la seva nova creació en procés. Una dona obligada a fer contorsions per la imposició d’un espai restringit acaba per fugir. Una vegada fora, continua retorçant-se com si es tractés d’un eco dins el seu cos. Un relat de fugida que pot llegir-se com una al·legoria de la condició d’aquells/es que han de fer contorsions per adaptar-se a l’estret espai que la societat els deixa.

circOliva és una companyia formada per Clemence Caillouel, Mar Olivé Nieto, Ginés Belchí Gabarrón i Gregorio Torchia. Es va consolidar el 2021 durant la seva participació en La Mercè on van presentar un petit tastet de la peça Vermut acrobàtic. Es tracta d’un espectacle, situació, experiència, vivència per riure’s d’un mateix i dels altres, per posar a prova la realitat i la seva absurditat, per ser còmplice o espectador de la confusió, per gaudir del circ i de la tragèdia shakespeariana. I tot això a través de l’acrobàcia, la dansa, el teatre físic i, sobretot, molt d’humor.

INFO PRÀCTICA:

ENTRADA: 8€
6€ entrada reduïda (socis/es de l’APCC i usuaris/es de La Central del Circ amb quota vigent)
Venda anticipada a Entrapolis en aquest enllaç o una hora abans a La Central
Aforament limitat

Aquí podeu descarregar el programa de mà.

*Ciudades interiores d’Ajpu Circo és una creació beneficiària de Travesía- Pirineus de Circ, projecte de cooperació Interreg co-finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través del POCTEFA.

Esdeveniments programats

NOTÍCIES