NOTÍCIES

Engega el laboratori de creació comunitària ‘Traso’, amb el col·lectiu EBC-223 i la Fundació Joia

Creació comunitaria
2024

Aquest març hem engegat el laboratori ‘Traso’, que du a terme el col·lectiu EBC-223 (Expansive Boneless Collective) amb la Fundació Joia, en el marc de Territori(s), comunitat(s) i pràctiques artístiques, un projecte de recerca compartit entre quatre fàbriques de creació —l’Ateneu Popular 9 Barris, La Central del Circ, el Graner i la Fabra i Coats— al voltant de la creació artística amb les comunitats i el territori.

Es tracta d’un projecte artístic inscrit dins les arts experimentals, que tenen com a resultat una creació escènica realitzada amb i per públics prioritaris del territori. Aquesta creació serà el fruit d’un laboratori d’experiències sonores i perormatives, on lxs participants se submergeixen en un procés creatiu fora de les normes i estereotips estètics/comercials. El laboratori està enfocat a les possibles relaciones i influències entre el so i el treball físic, a través de l’art sonor i la diversitat de les capacitats del cos. Tot el procés d’experimentació i creació està dissenyat i dirigit pel col·lectiu EBC-222.

El col·lectiu EBC-223

EBC- 223 està fundat per Francisca Almendra i Germán Caro Larsen, dos artistes multidisciplinaris provinents de les arts del circ i la música. Convençudes de ser un col·lectiu, treballen constantment de forma horitzontal i expansiva amb altres xarxes, col·lectius i artistes de tots els àmbits.

Com a col·lectiu es posicionen i impulsen un treball polític a través de l’art, on les estètiques i la investigació artística estan al servei de l’acció directa. El circ, com les arts sonores, necessiten en el seu treball tècnic i metodològic fomentar i impulsar les habilitats i capacitats humanes, i tenen implícit un model de transmissió empíric i principalment comunitari.

El projecte ‘Traso’ sorgeix de la necessitat de crear aliances concretes de desenvolupament i cooperació entre les arts experimentals i les minories sociopolítiques del territori.

NOTÍCIES