NEWS

Engeguem nous laboratoris de creació comunitària en col·laboració amb la xarxa de Fàbriques de Creació

Community Creation
2021

 

Aquest 2022 tornem amb els laboratoris de creació comunitària TERRITORI(S), COMUNITAT(S) I PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES en col·laboració amb la xarxa de Fàbriques de Creació. El projecte té com a objectiu articular una recerca compartida entre l’Ateneu Popular 9 Barris a Roquetes, el Graner a La Marina, la Fabra i Coats al Poblenou i La Central del Circ al Besòs-Maresme.

Aquesta recerca es concreta en laboratoris de creació comunitària situats als territoris propers a cada equipament per establir canals d’afectació dels processos artístics cap a les comunitats, i de les comunitats cap els processos, generant espais relacionals interdependents i sostenibles.

En el cas de La Central del Circ aquest any comencem un Espai de Circ i Creació amb adolescents del Besòs-Maresme i la Mina en col·laboració amb entitats socials i culturals d’ambdós barris. La iniciativa vol esdevenir un espai on experimentar un procés de creació amb els elements i les metodologies del circ a partir dels interessos i desitjos de les persones participants.

L’activitat, conduïda pels i les creadores Sergio González, Alba Ramió, Andrea Rodríguez i Gregorio Torchia, ja ha començat a l’Espai Cultural Font de la Mina amb un grup de noies i nois de l’Espai Jove La Mina i en les pròximes setmanes també s’iniciarà al Centre Cívic Besòs.

NEWS