NEWS

DoisAcordes i Palimsesta, premiats per Circusnext 2023

International projects
2023

En el marc del projecte CircusNext, les companyies Dois Acordes i Palimsesta han estat premiats aquest any, en reconeixement de la seva innovadora aproximació a l’exploració i desenvolupament de diferents llenguatges en l’art circense. Aquesta distinció es concedeix en un moment d’expansió i evolució artística, on els límits de l’art es veuen constantment desafiats.

Palimsesta es distingeix per la seva innovadora recerca, plantejant una interpretació única de la disciplina mà a mà en el circ. A través d’una relació metafòrica, literal i paradoxal dels portés acrobàtics, la companyia explora la relació entre un home i una dona. Aquesta dinàmica, situada als límits de l’art circense, proposa un enfocament crític que reflexiona sobre la crisi del circ, representant una nova forma d’entendre la contemporaneïtat en aquesta disciplina, sense necessitat d’explicacions externes.

Per la seva part, Dois Acordes explora el llenguatge inherent del circ, centrant-se en la tècnica àrea. Els dos artistes en escena, originaris de Brasil i Xile, realitzen una exploració experimental en el seu propi espai, marcat per limitacions i conflictes. El seu treball, guiat per la recerca contant, redefineix els conceptes tradicionals de les disciplines aèries, buscant una autoria pròpia des d’un llenguatge íntim per comprendre els límits de la tècnica aèria.

El terme “next” a Circusnext fa referència a l’emergència de nous llenguatges derivats del concepte mateix de l’art, reconeixent la naturalesa limitada del circ com a llenguatge contemporani. Aquest any també s’han distingit altres treballs premiats a França, com els de l’Alice Rende, que va ser resident a La Central del Circ, i Édouard Peurichard. Els dos exemplifiquen la simbiosi necessària per difondre els llenguatges requerits en el procés de creació.

Des de La Central del Circ, volem agrair i felicitats a cada companyia pel seu immens treball, especialment a les que han desenvolupat el seu procés de creació a les nostres instal·lacions. Continuem fomentant un ambient propici per la recerca, la creació i l’autoria en el circ. El circ és un camí de treball en constant desenvolupament, i Circusnext manté el seu compromís de donar suport a aquesta evolució, celebrant a aquells/es que innoven i expandeixen l’horitzó de l’art circense.

NEWS