NOTÍCIES

La Central del Circ participa en dues mesures en el marc del 2n Pla d’Impuls del Circ

La Central
2024

La Central del Circ participa en dues de les 15 mesures del Pla d’Impuls del Circ (2023-2026), una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) que també compta amb la col·laboració de l’Ateneu Popular 9 Barris, el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, Encirca’t, l’Associació de Formació de Circ de Catalunya (AFOCC), Fira Trapezi – Ajuntament de Reus, el Mercat de les Flors i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.

Aquest Pla té la vocació de potenciar el sector del Circ en els àmbits de la creació, la producció i l’exhibició; generar circuits i garantir la presència del circ arreu del territori, promoure la recerca i la investigació, i potenciar l’impacte social, transformador, educatiu i comunicatiu del circ.

Per una banda, La Central del Circ colidera amb el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel (CACRR) la mesura ‘Circuit d’acompanyament 360º a artistes emergents de circ’, que té la finalitat d’acompanyar el desenvolupament professional d’artistes de circ durant tot el procés de creació d’una peça. La mesura inclou accions de formació, d’inserció professional i facilitació d’espais de diàleg i xarxes col·laboratives. Aquí es pot consultar el programa sencer de 2024.

La segona mesura que lidera La Central del Circ és l”Arxiu Viu‘, que té l’objectiu d’enfortir la recerca en circ a través de la creació d’un arxiu digital i la generació d’espais de reflexió sobre circ. Aquest projecte busca recopilar i organitzar el patrimoni circense de Catalunya per preservar el seu valor artístic, facilitar un espai de documentació que permeti un accés més ampli als materials existents, i promoure un lloc de trobada i col·laboració entre artistes, creadors/es i investigadors/es.

 

 

 

NOTÍCIES