NOTÍCIES

Trànsits 2023 – convocatòria oberta

Residències
2022

Obrim la convocatòria pel programa de suport a la Recerca i la Creació de La Central del Circ.

Aquesta convocatòria anual divideix les estades i residències que ofereix La Central en diferents modalitats o trànsits creatius entorn de dos eixos principals:

RECERCA: enfocats a la recerca i/o l’experimentació (Estada de Recerca essencial i Residències de Contaminació -ex-Dinàmiques-, en el marc d’aquesta convocatòria, però també Residències Incubadores i Laboratoris d’Experimentació Col·lectiva);

CREACIÓ: destinats a companyies o col·lectius que es troben a l‘inici, al mig o al final d’un procés de creació (Residències d’Acompanyament Dramatúrgic -ex-Estructural- , En Estudi / En Fabricació i T.E.S.T.!).

Cada modalitat està concebuda com un trànsit, una etapa en la qual es troba el projecte, i busca respondre a les necessitats específiques d’aquest moment.

Els projectes seleccionats podran realitzar la seva estada o residència entre febrer i desembre 2023. Les dates es definiran amb les companyies segons la disponibilitat dels espais.

ATENCIÓ! La Central del Circ no disposa d’allotjament per les companyies en residència.

[Sessió informativa: Divendres 11 de novembre a les 10h, via Zoom. Trobareu l’enllaç a les bases completes]

Obrim les següents convocatòries:

TRÀNSITS DE RECERCA

RECERCA ESSENCIALUn format d’estada destinat a artistes de circ professionals individuals que desitgen comprometre’s amb un procés de recerca, o mentre presenten espectacles ja existents, aturar-se i agafar oxigen per investigar.

RESIDÈNCIA DE CONTAMINACIÓ (abans anomenada “Dinàmica”): La residència de contaminació és un espai per experimentar i nodrir una recerca. Requereix la presència d’una persona externa al procés de recerca o creació en curs, que vindrà a posar en tensió. Aquesta persona ha de ser especialista en una disciplina no circense, i la seva intervenció es considera temporal en el procés. Ve a confrontar, sacsejar, nodrir, posar en risc i/o qüestionar la cerca.

TRÀNSITS DE CREACIÓ

RESIDÈNCIES EN ESTUDI I EN FABRICACIÓ: Les residències En Estudi / En Fabricació estan pensades per a artistes, col·lectius i companyies de circ, que inicien o ja estan treballant en una nova creació de mig o llarg format (més de 20 min.) Ambdues residències estan enfocades, preferentment, a companyies catalanes i de l’estat espanyol, tot i que s’hi poden presentar companyies d’arreu d’Europa.

RESIDÈNCIA D’ACOMPANYAMENT DRAMATÚRGIC (abans anomenada “Estructural”): Aquesta modalitat pretén respondre a una necessitat, la de definir un univers artístic o un enfocament dramatúrgic a peces en creació. Es caracteritza per la presència durant la residència d’un acompanyament dramatúrgic que intervé per afinar una autoria pròpia, definir una escriptura escènica i/o lliurar un color artístic a la creació.

RESIDÈNCIA T.E.S.T.! (Trànsit Escènic de Sensació Tècnica)Aquesta modalitat proposa posar a disposició de l’equip artístic seleccionat els recursos disponibles a la sala de Posada en Escena, amb l’objectiu de donar a la peça una primera oportunitat d’escenificació.

(Data límit d’admissió de projectes: 27 de novembre 2022, 23:59)

NOTÍCIES