NOTÍCIES

Projectes preseleccionats en la convocatòria circusnext 2025

Projectes internacionals
2024

Els projectes preseleccionats en l’àmbit estatal (Espanya), en el marc de la convocatòria de circusnext 2025, són: ‘Insula‘, d’Alexandre Duran i ‘el patio’, de Juan Carlos Panduro.

El comitè de selecció a Espanya ha estat format per Eva Luna García–Mauriño Suárez, d’El Invernadero (Madrid), Cristian Londoño Diaz, del Café de las Artes (Santander), Sandra Arisa de Roca Umbert (Granollers), Victor Bobadilla Parra, coordinador artístic de La Central del Circ, i  Elena Zanzu, artista premiat per circusnext en l’edició 2019-2020.

Els artistes seleccionats participaran, juntament amb artistes preseleccionats/des per altres països, en els laboratoris de circusnext a diversos llocs d’Europa des de l’agost fins a novembre, i després participaran en la següent etapa de selecció, que tindrà lloc a París el mes de novembre.

Sobre els artistes i els projectes

Alexandre Duran Davins (1997, Catalunya), s’ha format a l’escola Rogelio Rivel de Barcelona, École de Cirque de Lyon i l’ESAC (École Supérieure des Arts du Cirque), de Brussel·les, on s’ha especialitzat en màstil. També té formació en teatre, amb el mètode Stanislavski, en arts marcials, en dansa-teatre i dansa Krump. Actualment, resideix a Catalunya i està en procés de creació de la peça ‘Insula’. El projecte explora la solitud juntament amb el concepte grec Pathei Mathos (aprendre a través del sofriment), mitjançant un màstil fora del seu eix.

Juan Carlos Panduro (1998, Badajoz), s’ha format a la Escuela de Circo Carampa de Madrid, a la School of Dance and Circus d’Estocolm, i l’ESAC (École Supérieure des Arts du Cirque), de Brussel·les, especialitzant-se en l’equilibri sobre mans. ‘el patio’ és el seu primer projecte com a artista/creador en solitari. És un projecte de creació debut que proposa una recerca d’autoria escènica a través de la hibridació de circ-poesia i investiga els límits físics, l’èxtasi i el desig de lo diví. Reflexionant sobre la tècnica i la forma com a objectiu en si mateix, la peça pren el cos en crisi com a eix i utilitza la verticalitat, el moviment, l’escriptura i la veu com a creadors de litúrgia.

Circusnext

Circusnext és un projecte liderat per l’associació francesa Jeunes Talents Cirque Europe (JTCE) gràcies al suport del programa Europa Creativa. Des de la seva creació el 2017, aquesta xarxa de més de 20 socis treballa en l’àmbit europeu per donar visibilitat a artistes emergents singulars, oferint residències i mostres. La Central del Circ n’és membre des del novembre de 2019.

NOTÍCIES