NOTÍCIES

Dia Universal dels Drets de la Infància, amb Caixa d’Eines

Educació i circ
2020

En el marc del projecte Caixa d’Eines i dins el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, La Central del Circ treballa a través de les arts del circ el desenvolupament d’infants i joves.  Avui, 20 de novembre, és el Dia Universal de la Infància i dels Drets dels i les Infants volem reclamar amb infants i adolescents del projecte Caixa d’Eines el deure que tenim com a societat de garantir espais de participació, informant, consultant i tenint en compte les seves opinions en aquelles qüestions que els/les afecten. Així ho manifesten a l’Institut Barri Besòs:

Infants i Adolescents tenen dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. A l’Escola Eduard Marquina ho tenen claríssim! Reclamen el seu dret a no ser discriminades/ts i a viure sense violències. Com podem garantir espais segurs i lliures de racisme, discriminació i exclusió? Per saber més sobre les situació d’exclusió que pateixen molts i moltes menors a Catalunya us recomanem aquest informe de SOS Racisme Catalunya el qual cerca desconstruir l’imaginari visual i narratiu racista que acompanya el relat dels “menors no acompanyats”

El #25N és el dia per a l’eliminació de la violència contra les dones i les joves de l’Institut Bernat Metge demanen igualtat de gènere. En el Dia Universal de la Infància recordem l’increment de violència contra infants i violència masclista durant el confinament perquè, segons Montserrat Vilà, “el 80 % o més de les agressions sexuals es fan en llocs tancats, sobretot domicilis, i per agressors coneguts”.

L’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant defineix el dret al joc, al descans, a l’oci i a la cultura. A l’Escola Concepción Arenal reflexionen sobre la participació i accés a l’art i la cultura. Tots som iguals i la cultura és un bé essencial!

Us animen a llegir el document de la Convenció del Drets de l’Infant, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989!

NOTÍCIES
This site is registered on wpml.org as a development site.