NOTÍCIES

Dia Universal dels Drets de la Infància, amb Caixa d’Eines

Educació i circ
2020

En el marc del projecte Caixa d’Eines i dins el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, La Central del Circ treballa a través de les arts del circ el desenvolupament d’infants i joves.  Avui, 20 de novembre, és el Dia Universal de la Infància i dels Drets dels i les Infants volem reclamar amb infants i adolescents del projecte Caixa d’Eines el deure que tenim com a societat de garantir espais de participació, informant, consultant i tenint en compte les seves opinions en aquelles qüestions que els/les afecten. Així ho manifesten a l’Institut Barri Besòs:

Infants i Adolescents tenen dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. A l’Escola Eduard Marquina ho tenen claríssim! Reclamen el seu dret a no ser discriminades/ts i a viure sense violències. Com podem garantir espais segurs i lliures de racisme, discriminació i exclusió? Per saber més sobre les situació d’exclusió que pateixen molts i moltes menors a Catalunya us recomanem aquest informe de SOS Racisme Catalunya el qual cerca desconstruir l’imaginari visual i narratiu racista que acompanya el relat dels “menors no acompanyats”

El #25N és el dia per a l’eliminació de la violència contra les dones i les joves de l’Institut Bernat Metge demanen igualtat de gènere. En el Dia Universal de la Infància recordem l’increment de violència contra infants i violència masclista durant el confinament perquè, segons Montserrat Vilà, “el 80 % o més de les agressions sexuals es fan en llocs tancats, sobretot domicilis, i per agressors coneguts”.

L’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant defineix el dret al joc, al descans, a l’oci i a la cultura. A l’Escola Concepción Arenal reflexionen sobre la participació i accés a l’art i la cultura. Tots som iguals i la cultura és un bé essencial!

Us animen a llegir el document de la Convenció del Drets de l’Infant, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989!

NOTÍCIES