NOTÍCIES

Artistes premiats en l’edició 2024 del programa europeu circusnext

Projectes internacionals
2024

La setmana passada va tenir lloc al Théâtre de la Cité internationale (París) la selecció de premiats del programa europeu circusnext en l’edició de 2024. Entre els premiats, hi ha una companyia de la selecció espanyola: La Víspera, formada per Vinka Delgado i Diego Hernando, que van presentar el projecte ‘Fragmentos‘.

Les altres companyies premiades en aquesta edició van ser: Noa Aubry (França) amb ‘Là où la nuit n’est pas si loin puisque le jour s’en va déjà’, Taigi Cirkas, formada per Elena Kosovec i Izabele Kuzelyte (Lituània), amb ‘Saucisson,  i Maison Courbe, formada per Nina Harper, Domitille Martin i Ricardo Cabral (França), amb ‘Le Bruit des Pierres’.

Sobre La Víspera

Després d’estudiar belles arts, circ i teatre, Vinka Delgado es va centrar sobre la creació de titelles, màscares, vestuari i escenografia. Diego Hernando va estudiar enginyeria de so i es va convertir en tècnic de vídeo i il·luminació. Després es va formar en circ i teatre. Junts van fundar La Víspera a Granada, Fragmentos és la seva segona creació.

Des d’un enfocoment íntim i poètic, ‘Fragmentos‘ explora la distorsió i desintegració del cos. Les màscares, els titelles i la investigació de la llum obren una discussió sobre el dolor i com es pot alleujar a través de la fragmentació. Quan el sofriment es torna massa intens, la ment es divideix. La peça combina el pal xinès i les titelles.

 

Circusnext platform és un projecte liderat per l’associació francesa Jeunes Talents Cirque Europe (JTCE) gràcies al suport del programa Europa Creativa. Des de la seva creació el 2017, aquesta xarxa de més de 20 socis treballa en l’àmbit europeu per donar visibilitat a artistes emergents singulars, oferint residències i mostres. La Central n’és membre des del novembre de 2019.

NOTÍCIES