NEWS

Inscripcions obertes per participar en el projecte Grada 10

Community Creation
2023

Des de la comissió de mediació de La Central del Circ, engeguem el projecte Grada 10, un espai de pràctica, diàleg i reflexió sobre el circ contemporani. Una iniciativa que s’emmarca en el laboratori ‘Territori(s), comunitat(s) i pràctiques artístiques’, un projecte de recerca compartit entre quatre fàbriques de creació —l’Ateneu Popular 9 Barris, La Central del Circ, el Graner i la Fabra i Coats— al voltant de la creació artística amb les comunitats i el territori.

Per dur a terme aquest nou projecte es vol formar un grup d’espectadors/es (actius/ves) que participarà en diverses trobades amb l’objectiu de practicar, conèixer i reflexionar sobre la creació en el circ contemporani.

En total tindran lloc sis trobades, de maig a novembre de 2023, en les quals es veuran mostres d’artistes residents a La Central del Circ en diferents fases de creació, es participarà en dinàmiques de creació i es debatrà sobre el circ i la seva evolució.

Les sessions les dinamitzaran els/les artistes de circ Andrea Rodríguez de Liébana, Gregorio Torchia i Sergi González.

Objectius

  • Obertura de l’equipament de La Central del Circ al barri, de les activitats i la programació com a forma de retorn.
  • Fer arribar propostes de circ contemporani a col·lectius que no participen habitualment d’aquesta pràctica.
  • Incloure en el relat de les pràctiques creatives artístiques de circ, la visió de persones no vinculades a aquest tipus de processos.

A qui va dirigit?

Persones amb experiència o sense en el món de les arts escèniques que tinguin algun vincle amb el barri del Besòs i el Maresme. Amb inquietuds i interès pels processos creatius artístics de circ contemporani.

Si estàs interessat/da a participar, pots inscriure’t a través d’aquest enllaç. (Data límit per inscriure’s: 18 de maig).

 

Programa d’activitats

Primera trobada – Divendres 19 de maig, a les 18h

Es farà una presentació del projecte Grada 10 i de les persones que hi participen. Quina relació es té amb l’art i els processos creatius?

També es veurà una mostra del procés creatiu de Josefina Rozic, artista resident a La Central del Circ.

Finalment, es durà a terme un espai de diàleg sobre la mostra, les inquietuds de l’artista i les metodologies emprades en el procés creatiu.

Segona trobada – Dijous 1 de juny, a les 18h

Consistirà en una dinàmica de treball pràctic. El grup durà a terme un recorregut creatiu. Es partirà d’una idea principal motivadora i es desenvoluparà un material físic, espacial, sonor… Entrarà en joc la intuïció personal en el procés de la dinàmica.

Després es farà una introducció a la metodologia de retorn. Com reflexionar i expressar el que s’ha vist durant un procés creatiu d’un/a l’artista de forma constructiva?

Tercera trobada – Dijous 15 de juny, a les 18h

Es visualitzarà el treball en procés de creació de l’artista Juan Carlos Panduro, resident a La Central del Circ. Posteriorment, es posarà en pràctica la metodologia de retorn amb l’artista.

Quarta trobada – Dijous 14 de setembre, a les 18h

Es visualitzarà el treball en procés de creació de l’artista Felipe i Ginés, resident a La Central del Circ. Posteriorment, es mantindrà un diàleg amb l’artista i es parlarà sobre la projecció de la peça. Per a quins espais i públics està pensada?

Durant la sessió també es farà un recorregut històric des del circ clàssic al circ contemporani.

Cinquena trobada – Dijous 19 d’octubre, a les 18h

Es visualitzarà el treball en procés de creació d’un/a artista actualment resident a La Central del Circ (a confirmar).

A continuació, tindrà lloc una dinàmica pràctica sobre l’espai, el cos i l’objecte. Quina relació té el nostre cos amb l’espai que ens envolta i els objectes?

Sisena trobada – Dijous 16 de novembre, a les 18h

Es visualitzarà el treball en procés de creació d’una companyia resident a La Central del Circ, encara per concretar.

Per acabar, es farà una sessió de tancament, durant la qual es compartiran les experiències viscudes al llarg de les diverses trobades de Grada 10.

NEWS