NEWS

El 7 de juny tindrà lloc la presentació final d’EN RESiDÈNCiA amb l’Institut Martí Pous i PSIRC

Education and circus
2024

La companyia PSIRC amb els i les alumnes de l’Institut Martí Pous faran una mostra final del seu procés de creació el 7 de juny, a les 18h, a la La Central del Circ, en el marc de la 15a edició d’EN RESiDÈNCiA.

PSIRC, amb la mediació de La Central del Circ, ha acompanyat entre els mesos de setembre de 2023 i juny 2024 un grup d’alumnes de l’Institut Martí Pous, que han creat la peça ‘Jo soc jo, i tu, món, qui ets?‘, que reflexiona sobre la lògica productivista i el món que ens espera en el futur.

L’accés és lliure, podeu llegir més sobre el seu procés de creació en el blog d’EN RESiDÈNCiA.

Sinopsi de la peça

Resultat d’un procés de coneixença i de transmissió de pràctiques creatives, aquesta realització es podrà veure un sol cop a la Sala de Posada en Escena de La Central del Circ.
Les artistes en escena són un grup d’adolescents de l’institut Martí i Pous, que durant un curs s’han permès abandonar les lògiques productives i de rendiment per endinsar-se en un procés de descoberta d’una altra manera de moure’s, de parlar, d’assimilar el món que les envolta.
Pregunten, des d’aquesta nova situació, buscant entre les ruïnes de la seva infància, quin és el món que les espera.  
Pregunten que és l’escena, si la despullem d’allò que representa, d’allò que no és realisme (capitalista). Que és allò que no es deixa atrapar per la paraula, per la lògica, per l’acció dramàtica, pel mite de circ?

Amb els/les alumnes: Iria Blanes Puig, Rita Cardoner Muñoz, Pedro Cortés Domínguez, Irene de la Bella Muñoz, Abril Edo Hoyas, Alae El Cadi Touil, Noa García Imaña, Itzíar Garcia Moreno, Abril González Ollero, Noa Martínez Herández, Stacy Palacio García, Irene Rodríguez García, Silvia Valverde Selvi .
Amb els/les docents: Ana Pérez i Pau Quesada.

Ha estat mediada per La Central del Circ.

Sobre el projecte EN RESiDÈNCiA

Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) desenvolupen EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa —pioner en el nostre entorn— que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants.  EN RESiDÈNCiA, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els i les alumnes participen en la seva concepció i realització.

Els i les artistes intervenen en els instituts com a autors/es, desenvolupant una obra pròpia, i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat els blogs.

NEWS