NOTÍCIES

Inscripcions obertes per la Trobada formativa ‘Esperit crític a partir d’anàlisi d’obra’, dins el Circuit d’Acompanyament 360º

Formació i acompanyament
2024

MOVEDBYMATTER & COLLECTIF MALUNÉS / Beeld door Kalimba Mendes

S’obren les inscripcions per la Trobada formativa ‘Esperit crític a partir d’anàlisi d’obra’, dins el Programa de Transmissió de Coneixement i Professionalització, de la mesura ‘Circuit d’Acompanyament 360º’ (Pla d’Impuls del Circ), que La Central del Circ lidera juntament amb el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel.

La primera Trobada d’aquest programa, que tindrà lloc divendres 3 de maig, de 18h a 22h, i dissabte 4 de maig, de 15.30h a 19.30h, al Mercat de les Flors, se centra en les etapes de recerca i creació d’un espectacle de circ a partir del visionament i anàlisi de tres espectacles que formen part del cicle biennal Circ d’Ara Mateix.

Aquesta Trobada formativa és una invitació a submergir-se en les profunditats del pensament crític aplicat al circ contemporani. Dirigit per Víctor Bobadilla, coordinador artístic de La Central del Circ, i Vivian Friedrich, artista de circ, el taller es concep com una experiència integral que comença amb la contemplació i s’estén fins a la reflexió i expressió corporal. Els i les artistes s’endinsaran en un procés d’aprenentatge vivencial que desperta la mirada analítica, fomenta el debat i estimula la construcció d’una entesa col·lectiva sobre les obres en qüestió.

Programa: 

 • Divendres 3 de maig
  • 18h – Obertura i contextualització a càrrec de Víctor Bobadilla i Vivian Friedrich. S’establiran les bases del contingut i la metodologia de treball del taller
  • 19h – Assistència a l’espectacle ‘Bitbybit, de Movedbymatter & Collectif Malunés 
  • 20.30h – Assistència a l’espectacleForeshadow‘, de Not standing / Alexander Vantournhout 
  • Trobada postfunció al bar del Mercat de les Flors
 • Dissabte 4 de maig
  • 15.30h – Sessió interactiva dirigida per Víctor Bobadilla i Vivian Friedrich per analitzar i reflexionar a partir de les obres vistes. S’introduirà la crítica com a eina viva, a través del discerniment contemporani, des de la idea fins a la pràctica, i del pensament al cos
  • 17.30h – Assistència a l’espectacle ‘El patio (work in progress), de Juan Carlos Panduro
  • 18.30h – Tancament de la trobada 

Aquest taller tractarà el pensament crític com una pràctica que va més enllà de l’avaluació; és una manera d’entendre i sentir l’art en tots els seus nivells. La sessió del dissabte aprofundirà en la integració de la crítica en la pràctica artística, duent les persones participants des d’un escalfament intel·lectual a la discussió, i finalment a l’encarnació del discurs crític en la seva expressió física. 

Aquesta Trobada formativa és una oportunitat perquè les persones participants exerceixin i ampliïn la seva capacitat crítica, aplicant un enfocament integral que va des de la teoria fins a la pràctica, en un entorn que valora l’apreciació col·lectiva i l’experiència individual dins de l’espectre de l’art circense contemporani.

Inscripcions: 

La participació està limitada a artistes emergents de circ amb la disponibilitat d’assistir els dos dies. S’ofereixen un total de 12 places, a les quals s’afegirà un grup d’estudiants de 3r del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel.

Per participar cal fer una aportació de 15 € per contribuir al cost de les entrades a les tres presentacions. Un cop rebuda la vostra inscripció, us proporcionarem instruccions per a efectuar el pagament. Una vegada realitzat el pagament, us confirmarem definitivament la plaça.

Enllaç al formulari d’inscripcions.

 

 

NOTÍCIES