NOTÍCIES

“I la integritat de la pràctica artística?” – LabdeLabs #5 a La Central del Circ

Creació comunitaria
2023

Moments del dispositiu d’experimentacio sobre la integritat de la forma.

El passat 10 de novembre va tenir lloc a La Central del Circ la cinquena sessió de LabdeLabs, en el marc de “Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques”, un programa de recerca al voltant de la creació artística comunitària en el qual participen quatre Fàbriques de Creació de Barcelona (Ateneu Popular 9 Barris, La Central del Circ, Graner, centre de creació de dansa i arts vives i Fabra i Coats). La intenció d’aquest espai és generar sinèrgies i aprenentatges comuns des de les diferents experiències, així com la creació d’un horitzó de sentit compartit.

En aquesta sessió, es va explorar la pregunta “Com sostenim la integritat i la forma de la pràctica artística?”. Qüestions que travessen els processos de creació que s’impulsen des d’una mirada comunitària.

A través de diverses dinàmiques proposades per la Caro Novella es va experimentar sobre la noció d’integritat i es van explorar alguns elements que s’hi posen en joc, com ara l’atenció, la curiositat, la confiança o la creació de sentit, entre d’altres. També es van detectar dinàmiques com la inèrcia, les resistències, el contagi,  les influències o les tensions que es donen en els espais col·lectius entre el consens i el dissens.

Es va reflexionar sobre la pràctica com espai d’interrogació i creació de coneixement, així com el valor de la pràctica artística davant els imperatius d’avaluar-ne l’impacte en els processos de creació i transformació social.

La confiança en el procés i la intenció sostinguda han donat molts fruits; es va reflexionar sobre les dimensions de la pràctica artística  [percepció – imaginació – materialitats i discursos] i sobre la necessitat de trencar amb els binarismes teoria-pràctica i art-societat.

 

NOTÍCIES