NOTÍCIES

Convocatòria oberta per seleccionar l’equip d’artistes que formarà part de l’edició de Caixa d’Eines 2023/24

Creació comunitaria
2023

La Central del Circ obre una convocatòria per seleccionar l’equip d’artistes de circ que formarà part del programa Caixa d’Eines, de Pla de Barris, durant el curs 2023/24. Les persones seleccionades desenvoluparan un procés de creació comunitària a diverses escoles de primària i en un institut de secundària del barri el Besòs i el Maresme.

El programa educatiu Caixa d’Eines, impulsat per Pla de Barris, es coordina des de l’àrea de mediació de La Central del Circ, que té l’objectiu de reforçar el vincle de l’espai amb el territori, apropant la creació en circ a la ciutadania i promovent l’accés del circ a nous públics.

La Central del Circ és un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat a artistes professionals de les arts del circ de totes les procedències i disciplines, que forma part de la xarxa de Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona.

Tasques a realitzar:

  • Les persones seleccionades hauran de desenvolupar una sessió setmanal al centre educatiu que se’ls hi assigni. Les sessions les desenvoluparan dos artistes amb la presència del professorat assignat per l’escola/institut. La mediadora comunitària de La Central del Circ els farà l’acompanyament durant tot el curs.
    • Escoles primària: les sessions setmanals seran d’una hora i mitja, de gener de 2024 a juny de 2024.
    • Institut de secundària: les sessions setmanals seran de dues hores, d’octubre de 2023 a juny de 2024.
  • Els i les artistes seleccionades es comprometran a assistir a totes les sessions i a les possibles activitats addicionals que requereixi el programa. Al final de curs es compartiran els processos de creació en una mostra que tindrà lloc a La Central del Circ.
  • Durant el curs escolar també es realitzen tres trobades entre artistes i tres trobades entre el professorat i els/les artistes implicades en el programa, així com dues sortides amb l’alumnat a veure espectacles de circ.

Podeu consultar les bases completes de la convocatòria i enviar la vostra candidatura en aquest enllaç.

NOTÍCIES