ACTIVITAT 3# Fires de petit format: Fira de Circ al Carrer La Bisbal d’Empordà.

La tercera acció del cicle 2020/2021 d’Esfera Circ es va dur a terme, a la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà. Degut a modificacions en la programació de la fira derivades de la incidència de la Covid i a que la majoria d’espectacles eren en horari nocturn, es va optar per fer una jornada intensiva el dissabte 17/07/2021 amb la possibilitat d’assistir a un espectacle la nit del 16/07/2021.

Dates: 17 de juliol de 2021.

Lloc: La Bisbal d’Empordà.

En aquesta ocasió es va optar per una jornada intensiva en la que es va participar en activitats per professionals, es va assistir a espectacles, es va conversar amb artistes i es va reflexionar sobre diferents aspectes del Circ a Catalunya.

Les participants que van arribar a La Bisbal la nit abans i que no havien vist Homenaje a Trapezi, van assistir a l’espectacle. Això va permetre que la conversa amb la creadora Silvia Capell, d’En Diciembre, pogués estar més contextualitzada en el seu treball. Amb ella vam parlar sobre l’evolució del circ contemporani a Catalunya i sobre el procés de creació i les noves autores, ja que en l’actualitat estan apareixent bastants espectacles de dones solistes.

Seguidament vam anar a la taula rodona proposada per l’organització en l’espai professional. La participant d’Esfera Circ, Sílvia Feixas, va compartir taula amb la Sílvia Capell i altres artistes i professionals del sector per parlar sobre les dificultats de programar circ contemporani en poblacions petites i que no tenen equipaments preparats per a les necessitats d’aquest tipus de propostes.

Després de dinar amb l’organització, vam parlar amb l’Albert López, un dels voluntaris fundadors de la fira. La conversa va ser molt enriquidora i va ajudar a entendre perquè una població petita aposta pel circ, com impacta en el territori i com s’organitza des del voluntariat.

L’espectacle de Kolektivo Konika i la posterior conversa també va ajudar a veure l’esforç de les dones que fan mans a mans per crear un col·lectiu i entrar al circuit de circ català.

Per la tarda es va treballar de forma conjunta sobre projectes de programació de circ a mig i llarg termini, que tinguessin en compte diversos aspectes de la creació i l’exhibició de circ, i que ajudessin a percebre els diversos agents culturals com un sistema.

Finalment es va assistir a Mort de Riure de Los Galindos, una experiència escènica que no va deixar indiferent.