L’Acció#4 en estat d’emergència

La setmana del 18 al 22 de març, en ple Estat d’Alarma i confinades, ens trobem gràcies a la plataforma Discord per dur a terme la primera sèrie d’activitats de l’Acció#3 reformulada i dedicada a pensar sobre l’Estat d’emergència amb la Producció Nacional de Circ i la Programació Utòpica amb diferents projectes i festivals del territori.

Després de presentar l’entorn i els diferents canals, comencem les trobades. La primera amb l’equip artístic de la Producció Nacional de Circ, emmarcada en el Pla d’Impuls del Circ, produïda pel Col·lectiu La Persiana i dirigida per Joan Ramon Graell sota el títol Estat d’Emergència. Amb els i les artistes parlem sobre el procés de creació i com el confinament els ha ajudat a reflexionar més profundament sobre allò que volen expressar: el col·lapse personal i social que amb la crisi de la Covid19 s’ha vist dimensionat. Parlen també del vincle i la confiança que s’ha gestat dins el grup des del primer dia, l’oportunitat que suposa una producció d’aquestes dimensions pel sector i les ganes de compartir el resultat amb les audiències. L’estrena serà al Festival Grec de Barcelona, encara que en aquests moments no hi hagi gaire previsió sobre com serà el festival en les condicions actuals d’emergència.

Divendres 22 ens trobem també de forma telemàtica amb el Marc Olivé, del Mercat de les Flors, i la Nini de La Central del Circ, per parlar sobre el Cicle Circ d’Ara Mateix i la presència del circ en l’àmbit europeu mercès a la Circusnext Platform, de la que ambdós estructures formen part. El Marc comparteix com el circ que es fa actualment aporta noves poètiques, amb llenguatges que són actuals i propers als públics joves i la Nini aporta la seva visió sobre les experiències que suposa visitar una obra de circ contemporani. Comparteixen tanmateix els teasers de dos dels autors que aquest any han estat seleccionats pel jurat de Circusnext per il·lustrar sobre aquestes noves estètiques que hibriden disciplines i formes diverses de comunicació: Julian Vogel amb CHINA SERIES (Trailer 2020) i EDO Cirque (teaser).

Paral·lelament i per l’entorn virtual, reflexionem sobre el circ contemporani de la mà de Johnny Torres i Marta Torrents.