NOTICIAS

EN RESiDÈNCiA: presentació final el 6 de juny a la Fabra i Coats

Educación y circo
2023

La companyia Gatillo Culón amb els i les alumnes de l’Institut Martí Pous faran una mostra final del seu procés de creació el 6 de juny, a les 18h, a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, en el marc de la 14a edició d’EN RESiDÈNCiA.

Gatillo Culón, amb la mediació de La Central del Circ, ha acompanyat entre els mesos de setembre 2022 i juny 2023 un grup d’alumnes de l’Institut Martí Pous, que han creat la peça ‘Crec que això és una mica estrany‘, que parla sobre les pors i els conflictes interns.

L’accés és lliure, podeu llegir més sobre el seu procés de creació en el blog d’EN RESiDÈNCiA.

Sinopsi de la peça

Por al fracàs. Por al futur. Por de barallar-me amb algú que veig cada dia. Por a perdre a algú. Por a no saber solucionar un conflicte amb una amiga/o. Por a fer el ridícul. Por a que riguin de mi. Por de sentir gelosia. Por al fet que em facin mal. Por a fer-se gran. Por d’estar sola/o. Por d’anar sola a llocs. Por d’aïllar-me. Por de caure malament. Por d’enfadar-me. Por a les aranyes. Por als ocells. Por de volar amb avió. Por de perdre’m. Por a la foscor. Por a la mort. Por a no tenir diners. Por al fet que m’atropellin. Por de parlar en públic. Por al silenci. Por al fet que em tirin la brega. Por a la policia. A través de pors i conflictes propis es construeix un imaginari abstracte i absurd materialitzat en forma de bebè. Molts bebès. Si et mors, deixes de pensar.

Amb els/les alumnes: Lara Aldana Gómez, Martina Arquillo Argensola, Sabina Barti Iglesias, Clàudia Casanovas Balagué, Ainara Chennaki Flores, Norah Costoso González, Hèctor Herrero Llorens, Viller Jimenes Rocha, Abril Moreno García, Kimberly Fiorel Moreno García, Julio Pablo Nascimento Melo, Nicole Ramírez Mayol, Kilian Roldán Solís, Juan David Ulloa Gonzales.
Amb els/les docents: Pau Quesada i Eva Navas.
Ha estat comissariada i coordinada per La Central del Circ.

Sobre el projecte EN RESiDÈNCiA

Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa —pioner en el nostre entorn— que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants.  EN RESiDÈNCiA, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

Els creadors intervenen en els instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia, i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat els blogs.

 

 

NOTICIAS