NOTICIAS

EN RESIDÈNCIA – Presentació final el 22 de maig

Educación y circo
2019

Presentació de la creació final del procés: 22 de maig a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, a les 12h i a les 19h

CREADORS EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Ajuntament de Barcelona que busca connectar el món educatiu amb el món artístic a través de residències d’artistes als instituts de secundària. Cada residència implica a tres actors: una companyia (en aquest cas, de circ contemporani), un institut i una entitat mediadora, i es duu a terme a través de sessions setmanals durant tot el curs escolar. Des del setembre 2018 i fins al juny del 2019, La Central coordina per segona vegada una residència que per aquest any serà duta a terme per la companyia En Diciembre a l’IES Joan Fuster del barri de Navas, amb un grup de 15 alumnes de 2on d’ESO i el 22 de maig presentaran la creació resultat del seu procés compartit.

La Daniela, en Jordi, la Valery, en Sergio, l’Anahí, en Fortuny, en Gio, la Keylin, en Selvin, el Gaby, l’Alex, en Kilian, l’Alba, l’altre Sergio i l’Oriol són GAMP (Grup Anònim Molt Positiu). I compartiran amb totes nosaltres un “moment”/”instant”/”vivència” on la confiança, l’equilibri, l’ajuda dels altres, la música, l’humor, l’amor, la disciplina, la improvisació, la vergonya, les pors, la imaginació, la creativitat i l’escolta s’enreden i es comprometen per oferir-nos : Atemptat contra l’elegància.

Un procès de creació contemporani i col•lectiu acompanyat per la Silvia i en Sergio de la companyia En Diciembre i sostinguts en tot moment per l’Estela i la Gemma, professores de l’Institut Joan Fuster.

Atemptat contra l’elegància és un espai en blanc on les creadores i creadors han dissenyat, composat i pensat un seguit de 3 a 4 escenes, generades a partir de dinàmiques d’improvisació.

El propòsit d’aquesta experiència ha sigut interrompre l’activitat del dia a dia per poder conèixer-nos i entendre’ns, generant un espai on les seves veus, les seves decisions i les seves eleccions han configurat aquesta creació, en relació al seu moment de vida. Un moment de vida únic i fascinant, on l’explosió de noves connexions els fa ser com son.

NOTICIAS