NOTICIAS

Dilluns i dimarts, 12 i 13 de juny, tindran lloc les mostres finals del programa educatiu Caixa d’Eines

Educación y circo
2023

La Central del Circ acollirà els dies 12 i 13 de juny les mostres finals dels processos duts a terme durant aquest curs, de setembre 2022 a juny de 2023, dins el programa artístic i educatiu Caixa d’Eines. Les dues mostres tindran lloc a la Sala Posada en Escena.

Caixa d’Eines és un projecte impulsat l’any 2019 per Pla de Barris a l’Eix Besòs, amb la voluntat de potenciar la reflexió i la creació amb la comunitat educativa, la comunitat local/barri i la comunitat artística. Enguany La Central del Circ ha treballat amb les escoles Prim, Eduard Marquina i Concepción Arenal, i l’Institut Barri Besòs.

Dilluns 12 de juny, a les 12h

Mostra ‘(No) m’agrada’, a càrrec dels i les alumnes de 5è de les escoles Eduard Marquina i Concepción Arenal, acompanyats/des pels/les artistes Nerea López, Romina De Nardo i Xavier Sisquella.

Sinopsi

M’agrada el temps lliure i el futbol, no m’agrada que em cridin, m’agrada la música i anar d’excursió, no m’agrada que em molestin, no m’agrada que em facin callar, ni que em jutgin, m’agrada riure i passar temps amb les meves amigues, m’agrada dibuixar, pintar i nedar”.

‘(No) m’agrada’ és una finestra a la fantasia dels cossos, al món màgic, un refugi on posar en joc les possibilitats físiques i creatives per potenciar l’acció de relacionar-nos els/les uns/es amb els/les altres. Proposem un espai lúdic on compartir experiències en el qual ens permetem estar amb l’experimentació del moviment del nostre cos, amb els/les altres i amb els objectes, connectats amb una pràctica corporal d’una forma sensible.

Dimarts 13 de juny, a les 12h

Mostra ‘Alteracions’, a càrrec dels i les alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Barri Besòs, acompanyats/des pels/les artistes Linda De Berardinis i Sergio González.

Sinopsi

‘Alteracions’ sorgeix al voltant de fer visibles els vincles que ens uneixen com a col·lectiu. El gest creatiu no resulta d’una intenció personal sinó d’un espai de negociació amb l’altre. La força performativa d’aquesta trobada obre el sentit dels cossos creant una estructura viva, que vincula els moviments dels uns amb relació als/les altres. Així doncs, la seqüència del moviment forma una estructura dinàmica que es crea i es transforma depenent de l’energia, l’impuls i la necessitat del grup, un espai de trobada i maneres experimentals de col·laboració.

Què podem aprendre col·lectivament d’aquesta experiència?

NOTICIAS