Esfera Circ 2022

Després de la bona acollida dels dos cicles d’Esfera Circ i pendents de generar nous espais pel projecte, aquest 2022 s’ha fet una activitat de trobada entre les participants dels dos cicles i participants de la mesura A Catalan Journey. L’objectiu ha estat respondre a la necessitat expressada  de continuar el vincle tant per aprofundir en el coneixement del circ com per crear sinèrgies. Algunes de les participants van expressar la necessitat de seguir acompanyades i vinculades a La Central del Circ:

–              “Mantenint trobades ni que sigui un cop l’any i mantenint el contacte amb La Central.”

–             ” … proposant trobades per veure propostes o espais interessants, com també recomanant espectacles, accions de formació, etc.”

–             “… donant oportunitats per poder cobrir aquests esdeveniments, que simplement des dels mitjans de comunicació no es fa sense un suport extern.”

–             “fent una visita a la Central del Circ per conèixer les instal·lacions, equipaments i activitats :)) I fent una trobada semestral o anual de programadors de circ juntament amb companyies i artistes.”

–              “Mantenint la xarxa, fent trobades, puntuals, per mantenir el contacte i la màgia del grup.”

Amb aquests objectius, els dies 27 i 28 d’abril es van preparar un seguit d’activitats a La Central del Circ i al Mercat de les Flors, dins del cicle Circ d’Ara Mateix.

A La Central del Circ es va fer una visita a les instal·lacions i es va a presentar el programa de suport a la creació amb Víctor Bobadilla, coordinador artístic, i Nini Gorzerino, cap de projectes de La Central del Circ. Tot seguit es va assistir a l’assaig obert del procés de creació “Masha” de la companyia resident, Palimsesta. Després d’una petita pausa es va fer una presentació de l’Espai d’Acompanyament amb Juliette Beaume i Giulia Poltronieri, facilitadores del programa, i l’artista Oriol Borrás. Per tancar la tarda es va assistir a la pre-estrena de Kristal Bohème [Excavació d’una memòria]”, de Vivian Friedrich i The Shubert Sisters, dins el programa de Trànsit Escènic de Sensació Tècnica (T.E.S.T.). Una peça que combina circ contemporani, òpera i l’artesania del vidre bufat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la visita a La Central del Circ les participants van destacar la importància de donar a conèixer el projecte i l’espai als programadors quer no el conixien. Van expressar que va ser molt profitós veure l’espai, que és espectacular, saber com s’organitzen les residències i l’objectiu de la central. Poder compartir espais de conversa amb artistes fa canviar percepcions tant de les programador es cap a elles com a l’inrevés, fet que permet fer xarxa i avançar. També van ressaltar la importància de veure espectacles en procés de creació.

El dissabte el programa es va realitzar al Mercat de les Flors on es va fer la presentació del Cicle Circ d’Ara Mateix amb Àngels Margarit, directora, i Marc Olivé, programdor artístic del Mercat de les Flors. Posteriorment es va establir una conversa sobre estètiques contemporànies del circ amb l’artista Elena Zanzu i Víctor Bobadilla, coordinador artísitc de La Central del Circ. Per acabar la trobada es va assistir als espectacles “Picadero” de HAA COLLECTIVE i “Through the Grapevine” d’ALEXANDER VANTOURNHOUT. També es va veure la mostra “Ara” del CENTRE DE LES ARTS DE CIRC ROGELIO RIVEL