Tancament i retorn de l’activitat a Auch

El darrer dia d’activitat a Auch es va participar al Circus Explorations: Discovery Trail through the Heart of Historic Auch, una ruta per conèixer l’organització i l’ambient local mentre es dialogava sobre circ i art. Aquesta activitat estava orientada a explorar les relacions amb les audiències en el marc d’un festival de circ.

Després de dinar es va iniciar la ruta de retorn a Barcelona. Val a dir que el temps que es va passar a Auch es va aprofitar al màxim. Durant els viatges i els àpats es conversava sobre les experiències viscudes i es reflexionava sobre circ. En aquests moments distesos van sorgir temes com la sostenibilitat dels projectes culturals tant en termes socioeconòmics com ambientals, reflexions sobre quan es pot parlar d’art i què és el circ vinculats als debats sobre l’autonomia de l’art front la seva institucionalització, com els rols de gènere orienten els itineraris formatius i es vinculen a les diferents disciplines circenses, si existeixen dramatúrgies pròpies del circ o si estan vinculades a les teatrals o coreogràfiques, quines característiques ha de tenir un circ que es consideri contemporani més enllà de les formes d’hibridació amb altres arts,  si al basar-se només  en el model francès es reforça una forma de colonització epistèmica,  com l’etiquetatge  pot ser alhora una eina de reivindicació i una forma d’autolimitació del què pot ser el circ,…

A part de tots els debats i reflexions sorgides, aquests espais també van donar peu a  trencar i difuminar algunes barreres i prejudicis entre el món de l’art i el dels/les tècnics/ques i programadors/es culturals ja que de forma distesa i en confiança es van posar sobre la taula temes i problemàtiques que uns/es i altres troben a l’hora de programar circ a Catalunya.