NOTICIAS

EP novembre 2022, amb Cia. Papaya, Cia. Palimsesta i Cie. LPM

Muestras
2022

Els dies 25 i 26 de novembre tindrà lloc un nou EP amb Cia. Palimsesta, Cia. Papaya i Cie. LPM Los Putos Makinas. En el marc de la mostra, també s’inaugurarà la intervenció mural ‘Paper Mullat’, que vol recordar i recrear la fundació de La Central del Circ al fòrum, en el marc de la celebració de la segona dècada

Divendres 25 i dissabte 26 de novembre, a les 20h, tindrà lloc un nou EP (Extended Performance), la mostra de treballs en creació de La Central del Circ.

Aquesta edició de l’EP consistirà en tres actuacions d’uns 20 minuts a càrrec de les companyies Palimsesta (Sergio González i Andrea Rodríguez de Liébana), Cia. Papaya (Lorena Madurga) i Cie. LPM Los Putos Makinas (Gonzalo Fernández Rodríguez i Andrés Torres Diaz).

A més, durant l’esdeveniment, s’inaugurarà la instal·lació ‘Paper mullat’,  que donarà el tret de sortida a la celebració de la segona dècada, la qual s’allargarà fins al març de 2023 i inclourà diverses activitats.

A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió no es farà l’Aperitiu Creatiu.

INFO PRÀCTICA:

Entrada general: 8€
Entrada reduïda: 6€ entrada reduïda (socis/es de l’APCC i usuaris/es de La Central del Circ amb quota vigent)

Venda anticipada a Entrapolis en aquest enllaç o una hora abans a La Central (aforament limitat)

Sobre les companyies

Cia. Palimsesta – ‘Masha’ (Edat recomanada: +12)

Palimsesta neix a la fi del 2021. Està formada per l’Andrea i el Sergi. La companyia és seleccionada amb el seu primer treball, ‘Masha’, a Trànsits de la Creació i Residències Encreuades, ambdues impulsades per la Central del Circ. També han estat preseleccionades per la plataforma Europea Circus Next (2022-23).

‘Masha’ vol ser un espai per a reflexionar, interpretar i conviure amb l’inesperat. Proposen un laboratori creatiu-humà, un lloc per a observar i qüestionar les idees d’allò corporal, social i performatiu, posicionant-se en la vulnerabilitat. Una reflexió al voltant d’una pregunta: en quina classe d’humans ens estem convertint?

FITXA ARTÍSTICA
Idea i interpretació: Andrea Rodríguez de Liébana Presa i Sergio González Gallego 
Vestuari: Lisa Ivarsson
Acompanyament: Mila Rodríguez, Elena Zanzu, Chiara Marchese, Marissa Paituví
Suport de: La Central del Circ, Lleilatat Santsenca, Dep. Cultura Generalitat, Can Batlló, Nau Ivanow, El Café de las Artes Teatro, Arts Printing House, Tub d’assaig i Circus Next.

Cia. Papaya – ‘Manchas’

Cia. Papaya és la companyia de l’artista Lorena Madurga, graduada en Belles Arts i formada a l’Escola de circ Rogelio Rivel i a l’escola de dansa ESDM. Especialitzada en la disciplina de la roda Cyr. Actualment, és artista resident a La Central del Circ, en el programa Trànsits de la Recerca i la Creació.

Està a la fase final de la seva primera creació, ‘Manchas’, un projecte que neix del desig d’unir el llenguatge plàstic amb l’escènic. Es tracta d’una peça inspirada en la figura mitològica de Saturn que es divideix en tres parts: naixement, vida i mort. L’espectacle habita l’amor i l’odi i es presenta com una porta a un món imaginari on la vida és canvi constant i la mort, representada com una deïtat, és calma, silenci i relaxació.

FITXA ARTÍSTICA
Idea original i intèrpret: Lorena Madurga
Direcció: Rafa Jagat i Lorena Madurga
Música: Iris Deco
Vestuari: Gabriela Lotaif
Suports externs: Tub d’assaig, Carpa Revolució, L’ Estruch, La Central del Circ i El corralito.

Cie. LPM Los Putos Makinas – ‘Petróleo’

Los Putos Makinas és un col·lectiu d’artistes malabaristes de circ. El seu primer espectacle, ‘Piti peta hofen show’, s’ha representat més de 150 vegades a tot el món des del 2017. La firma LPM és una posada en escena al servei de la sàtira. En el registre burlesc, cohabiten el món de l’absurd per denunciar la incoherència que condiciona les nostres vides.

A l’EP presenten ‘Petróleo’, en la qual hi participen Andrés Torres Díaz i Gonzalo Fernández Rodríguez. El buit de l’escenari serà substituït per plàstic i color. Els cèrcols volants seran cada vegada més importants fins que ens engoleixin amb la seva presencia. La pròpia mostra pretén ser un testimoni viu de l’estudi del cèrcol volant i de les infinites possibilitats que ofereix aquest objecte.

FITXA ARTÍSTICA
Duo autor-intèrpret:
 Andrès Torres Diaz & Gonzalo Fernández Rodriguez

Producció i distribució: Caroline Pelat
Administració: Marie Gourde
Coproduccions : La Central del Circ, Barcelona (ES) – Le PRATO, Pôle National de Cirque, Lille (59-FR) – DYNAMO Worspace, Odense (DK) – El Invernadero, Madrid (ES)
Residències : La Central del Circ, Barcelona (ES) – DYNAMO Worspace, Odense (DK) – CIRCa, Pôle National de Cirque, Auch (32-FR) – El Invernadero, Madrid (ES) – La Maison de la Culture de Tournai (BE) – ARCHAOS, Pôle National de Cirque de Marseille (13-FR) – CECO Guatemala, Madrid (ES) – Konvent, Berga (ES)
Sponsor: Play Juggling

Sobre la instal·lació

Paper Mullat és una intervenció mural en negre sobre blanc. Un collage, un retall de notícies i fets, una proposta inspirada en el naufragi de les polítiques socials i en les lluites col·lectives que van fer possible la fundació de La Central del Circ. Una forma de recordar i recrear la història. Un qüestionament als usos de la cultura com a factor d’higienització i invisibilització del que fou el Camp de la Bota. Una mirada al circ que s’albira des dels castells de vent construïts en altres dies.

La intervenció donarà el tret de sortida a la celebració de la 2a dècada de La Central del Circ, que s’allargarà fins al març de 2023 i inclourà diverses activitats.

Idea i recerca: Marissa Paituví
Art: Jimmie Dyangani
Producció: Santiago Ponce

NOTICIAS