Territoris(s), Comunitat(s) i Pràctiques Artístiques

Trobada del projecte entorn la creació comunitària, compartit amb Graner i Ateneu 9Barris

Durant aquesta primavera s’han dut a terme els laboratoris ASSENTAMents a La Central del Circ amb Ro Caminal i Jorge Albuerne, Ilusión creativa amb Rufi Rodríguez i Lorena Hernández a l’Ateneu Popular 9 barris, i segueix el procés de creació d’Aquí i no allà amb Pere Jou, Aurora Bauzà i Les Aventureres al Graner

Tot i que cada fàbrica parteix de trajectòries i relacions molt diferents amb els seus contextos, la paràbola que aquestes pràctiques de laboratoris han dibuixat és sens dubte el fet d’insistir en una relació més conscient amb l’entorn que habita cada fàbrica de creació i sobretot la voluntat d’activar en aquest entorn una relació que atengui la naturalesa pròpia dels espais, la rutines quotidianes dels seus veïns i veïnes i l’inici d’un vincle més proper amb els seus protagonistes.

En paral·lel als laboratoris, les tres fàbriques de creació segueixen trobant-se, fent créixer el projecte i obrint qüestions al voltant de la creació comunitària. Per aquest motiu, s’ha organitzat una jornada per compartir i debatre algunes de les pràctiques i reflexions que s’han anat treballant fins a dia d’avui.

Aquesta trobada, realitzada a l’Hangar el dia 21 de juny, va comptar amb una primera part de presentació i posada en comú entre la xarxa de fàbriques de creació de la ciutat i tècniques de l’ICUB i Pla de Barris i una segon part-conversa entre participants dels laboratoris que s’estan realitzant dins el projecte Territoris(s), Comunitat(s) i Pràctiques Artístiques, moderada per Dianelis Diéguez.

També el mateix dia 21 es va dur a terme una pràctica de creació de relat del projecte a través de la creació col·lectiva d’un fanzín, amb Irkus Martínez (Máquina Total).


Territoris(s), Comunitat(s) i Pràctiques Artístiques és un projecte col·laboratiu impulsat per l’Ateneu Popular 9 barris, La Central del Circ i el Graner, amb el suport del Programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona. Aquí podeu llegir més informació sobre el projecte.

Fotografies de ©Mila Ercoli