Feminisme per a homes

Un taller sobre privilegi i masculinitat de la mà de Fil a l’agulla

En el marc de les activitats proposades al voltant del Dia Internacional de les Dones, des de La Central proposem el taller Feminisme per a Homes. El dia 13 d’abril de 10h a 14h l’equip de Fil a l’agulla oferirà aquesta formació a homes usuàris de La Central amb inscripció gratüita.

CONTINGUT

El feminisme fa molts anys que està dotant d’eines, de caliu i de sororitat a les dones, les persones no binàries i el col·lectiu LGTBI. És increïble tot el que s’ha aconseguit. A algunes ens ha canviat la  vida. I alhora, encara queda molt per a fer.

Tot seria molt més fàcil si els que exerceixen la violència masclista -sigui conscientment o inconscient, per acció o per omissió-, els nois i els homes cisgènere, estiguessin igual de compromesos amb les relacions sanes i equitatives com ho estem les que patim la violència. Qui és responsable/part del problema, ho és de la solució. És en això que volem fer el focus en aquesta activitat formativa. Estem aconseguint molts avenços i des del nostre punt de vista, cal que els nois i els homes cisgènere se sumin, s’impliquin i facin la seva part per realment aconseguir la igualtat efectiva.

És cert que cada vegada hi ha més homes, més nois que s’identifiquen amb el feminisme. I entenem que aquest pas no és suficient. És des d’aquí que proposem aquests espais formatius i de sensibilització perquè els nois prenguin la seva part de responsabilitat i puguin identificar el masclisme que hi ha en ells, responsabilitzar-se’n i deconstruir les idees que el sustenten des de la seva joventut, per esdevenir maneres de ser home més genuïnes i transcendint la masculinitat tradicional hegemònica.

OBJECTIUS

  • Facilitar la presa de consciència de l’impacte del masclisme a tots els nivells.
  • Generar un espai per a la deconstrucció i la creació de nous imaginaris de masculinitat
  • Aprendre a identificar el masclisme, i les trampes i excuses en un mateix i en l’entorn
  • Acompanyar per a l’assumpció de responsabilitat, la reparació de danysi la implicació activa al feminisme.

CONTINGUTS

  • La dimensió del problema: MASCLISME I PATRIARCAT des d’una visió interseccional i
   multidimensional
  • Consciència de gènere i altres tipus de poder. El poder, percepció del poder i consciència. L’ús i el seu impacte
  • Els feminismes com a resposta (suport mutu, autodefensa) i com a visió del món (la vida al centre)
  • Heterosexisme: microagressions i dany acumulatiu. Dinàmiques de discriminació conscients i inconscients.
  • La presa de responsabilitat i la reparació del dany: més enllà de la teoria, com ho podem fer. Eines, habilitats i coneixements.
  • Masculinitat hegemònica i altres masculinitats

[Inscripcions disponibles aquí]