Creació circense en clau iberoamericana

La Central del Circ té entre els seus usuaris i usuàries nombrosos artistes procedents d’Amèrica Llatina i cada vegada més companyies catalanes exporten els seus espectacles cap aquest continent on el circ es troba en plena efervescència.

Gràcies al suport del Fons d’Ajuda per a les Arts Iberoamericanes Iberescena, cada any obrim la convocatòria “Creació circense en clau iberoamericana” amb l’objectiu de reforçar els intercanvis existents amb Amèrica Llatina i de proporcionar recursos i suport a projectes singulars de creació d’un espectacle de circ contemporani.

Aquesta convocatòria es dirigeix a companyies professionals de circ, immerses en un procés de creació basat en la recerca artística i d’autoria pròpia, residents d’Amèrica Llatina (l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, l’Equador, El Salvador, Mèxic, Panamà, Paraguai, el Perú o l’Uruguai).

La Central del Circ proposa facilitar als projectes seleccionats un espai de creació i sessions d’intercanvi de coneixements i assessorament, buscant amb ells l’enriquiment i l’avanç en el seu procés de creació.

La convocatòria, corresponent a les residències que es portaran a terme l’any 2021, va estar oberta del 22 de febrer al 18 d’abril. Es poden consultar les bases de la convocatòria aquí.

Així, les companyies seleccionades en aquesta 4ª edició són:

La Tribu Performance (Panamà)
los árboles también bailan o 5 maneras de colapsar el mundo (Xile)

 

 

 

 


3ª EDICIÓ (2019)

COMPANYIES SELECCIONADES: 

Devir (Brasil)

–  Cia Mestiça (Mèxic-Brasil)

Duo Petrikor (Colòmbia)


2ª EDICIÓN (2018)

SOL·LICITUDS REBUDES: 36
COMPANYIA SELECCIONADA: Cia Amorfo (Brasil)