De Mar a Mar

La Central del Circ té una llarga trajectòria de cooperació transfronterera, primer amb el projecte Circ que o! (2008-2011) i després amb el projecte euroregional Process()s (2012-2013) De 2014 a 2020 es va portar a terme el projecte De Mar a Mar.

El projecte transfronterer DE MAR A MAR – Pirineus de Circ pretenia d’una banda reforçar els vincles entre les entitats del sector del circ de l’espai transfronterer; i per un altre millorar l’orientació, la formació i l’acompanyament de les companyies entre 2016 i 2019.

De Mar a Mar és un projecte de cooperació Interreg co-finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea a través del POCTEFA.

de mar a mar INTERREG
                                                     *Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Va implicar 14 socis : La Grainerie (FR – Occitània), APCC – La Central del Circ (ES – Catalunya), Associació de Circ Rogelio Rivel (ES – Catalunya), Ax-Animation (FR – Occitània), Ajuntament de Bilbao (ES – País Basc), Ajuntament d’Osca (ES – Aragó), Belén Alvarez (ES – Navarra), Consorci Transversal (ES – Catalunya), Communauté de Communes Errobi – HAMEKA (FR – Nueva-Aquitania), Diputación de Huesca (ES – Aragón), Réseau en Scène Languedoc-Roussillon (FR – Occitania), Scène de Pays Baxe Nafarroa – Communauté de communes Garazi Baigorri (FR-Nueva-Aquitaine), Université de Toulouse II Jean-Jaurès (FR – Occitania ) i Ville de Toulouse – Le Lido (FR – Occitania).

Totes les accions es van estructurar entorn de 3 eixos: Formació, Creació i Difusió. Per la seva especificitat com a centre de creació, La Central va estar sobretot implicada en l’eix de Creació, compost per dos principals dispositius: el Fons de creació (residències i beques de suport a la recerca i creació) i el companyonatge(dispositiu que permetia a una entitat més consolidada acompanyar a un/a artista o companyia emergent per a facilitar la seva inserció laboral).


CONVOCATÒRIES PASSADES

ARTISTES CAMINS EMERGENTS 2018

COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONATS/DES: Teresa Magallón (Aragón), Fabrizio Rosselli (Occitanie), Los Abajo Firmantes (Catalunya), Titánicas Cía (Aragón), Bambou Monnet (Occitanie) i Felipe Nardiello (Catalunya).

COMPANYIES SELECCIONADES FONS DE CREACIÓ 2018-2019

MODALITAT A – RECERCA
SOL·LICITUDS REBUDES: 34

COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES:  Javier García Pérez “Mimo”/ Cía. Barré (País Vasco), Collettivo Terzo Livello (Catalunya), Rouge Elea, Corine Cella (País Vasco), LA JUNE(Occitanie), Compagnie SCOM (Occitanie), Collectif Noue (Occitanie), Le trou de conjugaison (Occitanie), Jordi Serra (Catalunya) i Cía. Nom provisional (Catalunya).

MODALITAT B – ARTISTES/CIES EMERGENTS
SOL·LICITUDS REBUDES: 35
COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: José & Dani (Catalunya), Dikothomia Cía. / Endika Salazar (País Vasco), Elena Zanzu (Catalunya), Random – Pabli Molina & Joel Martí (Catalunya), COMPAÑIA CAPICUA (Aragón –  Catalunya), Mélissa Roces Buelga, Compagnie HikéNunk (Occitanie) i Cie Fheel Concepts (Occitanie).
MODALITAT C – ARTISTES/CIES CONSOLIDADES
SOL·LICITUDS REBUDES: 21
COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: Companyia PSIRC (Catalunya), Marta Torrents (Occitanie) i Compagnie Aller-Retour (Occitanie).
Compañías seleccionadas sin beca ni residencia: Cie Bivouac (Occitanie), Los Muchachos Production (Occitanie).

 

ARTISTES CAMINS EMERGENTS 2017

COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: Ana Pérez de Manuel, Cia. En Diciembre, Garazi&cia, Kolektiv Lapso Cirk, Laura Picard, Les Rois Singes y Pablo Molina.

 

DISPOSITIU COMPANYONATGE 2017-2019

COMPANYONATGE EXPERIMENTAL

SOL·LICITUDS REBUDES: 10
COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: Psirc

COMPANYONATGE INDIVIDUAL

SOL·LICITUDS REBUDES: 2
COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: Marta Camuffi/Mumusic

COMPANYIES SELECCIONADES FONS DE CREACIÓ 2016-2017

MODALITAT A – RECERCA

SOL·LICITUDS REBUDES: 45

COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: Francesco Caspani (Midi Pyrénées), Corinne Linder (Midi Pyrénées), La Collective du Biphasé (Midi Pyrénées), Itsaso Iribarren (Navarra), Cia. Capes (Catalunya), Elena Zanzu (Catalunya), Dikothomia cia. (País Vasco) i Alodeyá Circo Danza (Aragón).

MODALITAT B – ARTISTES/CIES EMERGENTS
SOL·LICITUDS REBUDES: 48
COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADES: Compagnie Henry Marie G. (Midi Pyrénées), Amer i Àfrica Circ Cia (Catalunya) y El lado oscuro de las Flores (Catalunya).
MODALITAT C – ARTISTES/CIES CONSOLIDADES
SOL·LICITUDS REBUDES:: 28
COMPANYIES/ARTISTES SELECCIONADESSubliminati Corporation (Midi Pyrénées), Cie Daraomai (Languedoc-Roussillon) i Los Galindos (Catalunya).

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
https://demaramarblog.wordpress.com/

 

* De Mar a Mar – Pyrénées de cirque és un projecte de cooperació per el 2016-2019. El projecte s’ha cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.