CircusNextplus

Liderat per l’associació francesa Jeunes Talents Cirque Europe (JTCE), creadora i coordinadora  de la sèrie de projectes CircusNext,  aquest projecte s’inscriu en el marc del programa Erasmus + de la Unió Europea. Hi participen com a soci Jeunes Talents Cirque Europe (FR), La Grainerie (FR), Cirqueon (CZ), Latitude 50 (BE), Subtopia (SE) i La Central.

El projecte circusnextplus pretén respondre a les necessitats de les companyies emergents tant a nivell d’escriptura de desenvolupament empresarial, oferint eines i tallers als i les artistes com al personal que els acompanya (tècnics i personal directiu dels centres de creació). Preveu varies accions:

  • Laboratoris col·lectius d’escriptura, als quals participen les cinc companyies seleccionades;
  • Tallers d’intercanvi de coneixements i experiències destinats al personal de les entitats socis, per tal de millorar les seves competències entorn de l’acompanyament, basant-se en els punts forts i especialitats de cadascú;
  • Residències d’experimentació durant els quals els socis i les companyies poden implementar de forma directa les eines d’acompanyament i de lideratge ofertes durant els tallers i laboratoris.

Les companyies, seleccionades a través d’una convocatòria pública al 2019, són Cie Scratch (BE), Collective Nº5 (CZ), La Barque Acide (FRa), Below Zero (SE) i Cia Som Noise (ES).

Un dels objectius d’aquest projecte ha estat identificar les capacitats necessàries per desenvolupar un projecte artístic tant per part dels equips artístics de circ emergents participants i els equips de gestió que els acompanyen. Al juliol de 2021 circusnextplus publica un recull d’aquesta tasca desenvolupada al llarg del projecte. Podeu consultar l’informe resultant aquí.

Més informació sobre el projecte, a la web de circusnextplus