For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Laboratori de Dramatúrgia de La Central del Circ

Després d’haver tractat aquest tema en els Cafès amb usuàries, hem preparat un laboratori pràctic de creació dramatúrgica per a professionals del Circ.

Busquem un espai de trobada per a crear, utilitzant les eines de la dramatúrgia que no necessitin d’un escenari o estar en la mateixa sala.

EN QUÈ CONSISTEIX AQUEST LABORATORI
Un procés de tres sessions interactiu i digital, de creació dramatúrgica de circ. L’anomenem laboratori perquè no és una classe, és un lloc d’experimentació. També hem triat aquest terme perquè és la primera vegada que fem aquest treball online. ÉS per tant una proposta oberta a certs canvis d’una sessió a l’altra en funció de les persones que hi participin.

QUI EL PROPOSA
És una proposta de l’equip de La Central del Circ i coordinada per la Direcció Artística.

PER QUÈ
La nostra voluntat d’aprofundir en propostes sobre el “treball de taula” en la creació i la recerca era una cosa que ja venia d’abans. En el Cafè amb les usuàries va sorgir la proposta de treballar en aquest temps de confinament processos que es poguessin fer des de casa, i concretament el de la dramatúrgia.
Així que som-hi!

PERSONES CONVIDADES A PARTICIPAR-HI
Persones usuàries de La Central del Circ. No cal tenir una idea preconcebuda, ni tenir-la ja en el cos i/o en la ment. El que proposem és un procés de recerca que pugui aportar eines de treball per a un futur. A nosaltres que l’organitzem i a les persones que hi participin.

Si tens el projecte, vine sense por a malejar-ho, maurar-ho, fermentar-ho, coure-ho i que et quedi ric, o no… La nostra proposta és que el procés no l’espatllarà, sinó que ho enriquirà.
Proposem formalitzar un grup de màxim 9 persones perquè el procés digital sigui fluid.

COM
Tres sessions de dues hores. Interactives, amb inputs de creació ràpids i pràctics. Adaptat a la videoconferència, però per obligació, ja que podria ser presencial. Si resulta interessant es pot mantenir en el temps, una vegada hàgim sortit d’aquest confinament.

Es tracta de sessions encadenades, progressives i per tant seria positiu que es prengui el compromís d’assistir a les tres. Per formar-ne part, hem obert aquest petit formulari d’inscripció: https://form.jotform.com/200993347558365.

QUAN
Ara, perquè creiem que és un procés que es pot fer bé per internet i no volem esperar que s’acabi el confinament o que passi més temps. Per a nosaltres és bonic proposar-ho així, agafadet amb pinces, i anar veient com creix amb la interacció.
Concretament:
– Dijous 16 – 11.00 a 13.00 hores
– Dilluns 20 – 11.00 a 13.00 hores
– Dijous 23 – 11.00 a 13.00 hores

PER A QUÈ
Per a reflexionar sobre formes de creació i recerca dramatúrgica, treball de taula en el circ. Mostra al final? Reflexió oberta? Ja veurem si ve de gust, el grup decidirà.

PROPOSTA D’ACTIVITAT
El laboratori és un espai de reflexió, però abans de res de creació. El programa s’aplicarà sota la forma d’exercicis i la reflexió serà principalment sobre la pràctica.

DIA U (UN ACOSTAMENT BOJAMENT RACIONAL)
– La creació com a discurs d’acció, implícit, indirecte.
– Diferències entre escriure un dossier i “escriure” un espectacle.
– Esbossar una trama semàntica i posar-la en situació.

DIA DOS (L’IRRACIONAL I METAFÒRIC)
– Acumulació, articulació i superposició de referències estètiques, ètiques, simbòliques.
– Construcció per capes i pensament lateral.

DIA TRES (ESTRUCTURACIÓ I TREBALL ARTESÀ)
– Cerca de resultats provisionals, maquetació, muntatge i detall.
– Assaig-error/ Assaig-encert: eines d’anàlisis. Presentació i avaluació comuna.

Una abraçada confinada i fins aviat!