For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Biennal de Pensament

La relació amb el context – TERRITORIS

Els territoris a la ciutat són complexes perquè hi conviuen diverses capes de sentit, formes diferents  d’habitar-los i significar-los alhora que són producte de polítiques públiques i urbanístiques i interessos econòmics aliens a les gents que hi viuen. Per això els barris són espais en conflicte, zones de contacte en què es troben i xoquen diferents experiències de vida alhora que interessos contraposats en la producció de l’espai.

En aquest sentit, poden els processos de creació comunitària esdevenir un espai de comprensió, transculturació, mediació, col·laboració, crítica i denúncia? Poden les metodologies de les ciències socials ajudar-nos en l’aproximació als contextos? Com passar de l’auto-referència a qüestions estructurals compartides? Quins dispositius de visibilitat i marcs d’interpretació calen en les creacions comunitàries perquè siguin potencials i segurs?

Són les preguntes que llança TERRITORI(S), primera de les jornades de reflexió organitzades conjuntament per tres fàbriques de creació de la ciutat que emprenen un projecte comú per pensar reptes, desitjos i significats en l’àmbit de la creació comunitària: l’Ateneu Popular 9 Barris, La Central del Circ i Graner. Tres espais descentralitzats, perifèrics, que, des dels marges de la ciutat, desenvolupen pràctiques artístiques centrades en el cos i el moviment i treballen per obrir els processos al territori i generar propostes amb les comunitats properes.

L’activitat començarà a les 10.00 h i es desenvoluparà al llarg del matí en taules de treball fins les 14h:

      • Introducció amb Eva Marxen sobre la creació comunitària en relació amb els territoris.
      • Taules de treball: 3 espais de reflexió/acció des de la dansa amb  Constanza Brncic, les arts visuals amb Ro Caminal i el circ amb Jorge Albuerne.
      • Mostra del projecte comunitari Buscant la Plaça Nando.

 

/// Aquesta activitat va tenir lloc del 16 al 18 d’octubre de 2020. Consulta aquí la relatoria d’aquesta activitat ///