Programa de formació continuada

Entre els objectius principals de La Central del Circ està fomentar el perfeccionament i el desenvolupament professionals dels i les creadors/es a través de la formació continuada. El programa de formació continuada proposa diferents variants de tallers dirigits a artistes professionals. Aquests cursos són impartits per artistes de primer nivell que ensenyen a tota Europa, amb una llarga trajectòria en el desenvolupament d’un treball d’investigació i una pedagogia al voltant d’una disciplina.

De la gravetat a la lleugeresa amb Lali Ayguadé

La Central del Circ acull a inicis de desembre de 2021 un taller amb la ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé. El taller està basat en tècniques d’improvisació per a entendre el moviment i tenir consciència de com tot el cos està connectat, sempre tenint un sentit del ritme i de l’espai. Hi ha una recerca del dins i el fora, de com podem sentir el nostre interior i ballar des d’aquí i a vegades fer-lo només pensant en l’exterior. La respiració serà un element bàsic per a entendre moltes coses i es buscarà la força i la fragilitat a través d’ella. A més, es dona també material de coordinació on es podrà aplicar el treball en les improvisacions.

La convocatòria per participar en aquest taller gratuït estarà oberta fins a esgotar places entre les persones que compleixin els requisits. Tota la informació, bases i inscripcions en aquest enllaç.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

L’Art del Pallasso amb Fanny Giraud

Del 19 al 23 d’octubre de 2021, l’artista Fanny Giraud proposa acompanyar l’artista cap a la seva fantasia còmica a través d’un mètode que entrellaça l’instint del pallasso i la interpretació específica de l’actor/actriu, amb la finalitat de crear des de la comicitat de cadascú/una. Una pedagogia que busca evitar qualsevol definició donant més importància a la recerca d’allò desconegut.

La filosofia és senzilla: com més em diverteixo, més es diverteixen els/les altres. Si desbloquegem els nostres impulsos, observem que les respostes vénen soles i són contínues. Es treballarà des de la intuïció, l’escolta de la pròpia ingenuïtat, buscant sobrepassar la nostra lògica personal i connectar amb un estat de simplicitat, evidència i honestedat, per a jugar amb l’equilibri i el desequilibri de la nostra realitat.

La convocatòria per participar en aquest taller gratuït va estar oberta del 9 de juliol al 5 de setembre de 2021. Tota la informació en aquest enllaç.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Anteriors Tallers d’Artista:

El cos del circ, el cos escènic amb Florent Bergal (abril 2021)

For Rent amb Elena Zanzu, Roberto Fratini i Vivian Friedrich a partir d’una idea de Johnny Torres (octubre 2020)

Censura amb Jean-Michel Guy, Roberto Magro i Johnny Torres (octubre 2019)

Malabars i skateboard amb Dulce Duca (juny 2019)

Taller de creació in situ amb Christian Coumin i Pau Portabella (desembre 2018)

Audiovisió, una escriptura de l’espai amb Yaëlle Antoine i Didier Préaudat (octubre 2018)

Malabarista, escena i identitat amb Mikel Ayala (desembre 2017)

L’actor de circ i el sentit de la metàfora amb Roberto Magro (octubre 2017)

Construcció de la tècnica d’aeris amb Yuri Sakalov (agost 2017)

Què és el que fa? Una exploració pràctica de la responsabilitat dramatúrgia amb Jean Michel Guy (juny 2017)