CONVOCATÒRIES TANCADES

CREACIÓ COMUNITÀRIA AL BARRI BESÒS

La Central s’uneix enguany per primera vegada al programa ART i PART de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat a través de l’Institut de Cultura de Barcelona i que s’engloba en el marc del programa Barcelona Districte Cultural. En aquest context La Central del Circ organitza aquesta convocatòria per tal de seleccionar un col·lectiu d’artistes que acompanyarà i co-dirigirà tot el procés de creació artística comunitària al barri del Besòs.

Col·lectiu dinamitzador: Collettivo Terzo Livello


LABORATORIS D’EXPERIÈNCIA COL·LECTIVA 2017

Busquem artistes/companyies/col·lectius que vulguin aprofitar una sala de creació per realitzar una investigació amb altres usuàries durant una setmana.

Els laboratoris d’experiència col·lectiva estan destinats a artistes que volen realitzar una setmana d’investigació en col·laboració amb artistes usuaris/es de La Central. Aquests artistes escullen un tema i conviden altres persones per compartir aquesta investigació, sota el format de laboratori i amb l’objectiu de facilitar la recerca com a pilar de tot procés de creació, així com les sinèrgies entre creadors.


CREACIÓ DE LA COMISSIÓ PER LA SETMANA DE LES USUÀRIES 

Obrim un nou espai d’acció, exclusivament gestionat per les persones usuàries de La Central del Circ! Amb el motiu de fomentar noves formes de participació al projecte, aquest espai, anomenat la “setmana de les usuàries” (títol provisional), pretén omplir-se de les propostes i energies de les persones usuàries.


GREC 2016 FESTIVAL DE BARCELONA
Enguany, La Central del Circ i el festival GREC col·laboren en un projecte de circ que busca mostrar a la ciutat la feina que es desenvolupa a La Central. Aquesta col·laboració es materialitzarà en una presentació pública els 7 i 8 de Juliol a les 19h a la Plaça Margarida Xirgu de Barcelona.

Inspirant-se de materials extremadament gràfics, 100 litres de pintura i una escena de 12×12 metres recoberta de paper, els artistes seran guiats en una aventura d’alt impacte visual, però volgudament humanista, expressiva i colorista.

Coordinador artístic seleccionat: Pau Portabella
Artistes seleccionats: Agustí MargaritChristopher SchlunkIris PelzNoëmie Bouissou i Marilén Ribot


FESTIVAL BESMINA
La Central del Circ col·labora amb el premi circ del Festival Besmina. La companyia seleccionada gaudirà de dues setmanes de residència a La Central abans de presentar el seu espectacle al Besmina.

Més informació:
https://besmina.wordpress.com/

Companyia seleccionada: OVVIO


CICLE FORMATIU I CREATIU DE CIRC I DANSA
La Central del Circ i el Mercat de les Flors

Des de La Central del Circ i el Mercat de les Flors, obrim una convocatòria per seleccionar 8 artistes professionals de circ i dansa (4 de cada disciplina) per a participar en una formació i laboratoris a la cruïlla d’ambdues arts durant 6 setmanes de formació entre gener i abril de 2016.

Cada setmana d’aquest cicle serà guiada per un professional del circ o de la dansa, com per exemple Peter Jasko, Roberto Olivan, Alessandro Sciaroni, Roberto Magro, Jean-Michel Guy, Blai Mateu, Florent Bergal i Mauro Paccagnella.

Els artistes escollits per participar en aquest cicle formatiu i creatiu són:

CIRC: Anna Pascual, Eva Leonor Ordonñez, Julie Berguez i Wania Kahlert

DANSA: Joan Català, Koldo Arostegui, Raquel Gualtero i Roser Tutusaus

Des de La Central del Circ volem agrair l’interès mostrat a tots els/les artistes que es van presentar a la convocatòria dels laboratoris de dansa i circ, fruit de la col·laboració del Mercat de les Flors i La Central.

S’han rebut un total de 70 sol·licituds, algunes molt bones propostes, per la qual cosa escollir-ne els/les 4 participants ha estat una tasca molt difícil.

A tots i totes moltes gràcies!

Seguirem treballant per poder oferir-vos propostes del vostre interès.