ASSENTAMents

LABORATORI DE CREACIÓ COMUNITÀRIA – CONVOCATÒRIA D’ARTISTES

(Data límit d’admissió de candidatures: 2 de maig de 2020)

 

La Central del Circ obre una convocatòria per a seleccionar 14 artistes de circ, arts escèniques, arts plàstiques, investigadors/es socials i urbanistes o arquitectes per a participar en un laboratori de reflexió i creació amb perspectiva comunitària, que se centra en la noció de territori fent una aproximació al passat i present dels assentaments irregulars al barri del Besòs-Maresme. El Laboratori, sense cost pels i les participants, estarà conduït per Jorge Albuerne  i Ro Caminal i es durà a terme a La Central del Circ del 25 al 28 de maig.

Seguint el fil de la situació actual i passada dels assentaments irregulars al barri del Besòs-Maresme, la intenció del laboratori és posar en pràctica metodologies d’aproximació a un territori i la seva gent i, alhora, explorar dispositius artístics que puguin donar forma a les informacions i veus recollides en la fase treball de camp.

 

La Central del Circ, juntament amb Graner i Ateneu Popular 9 Barris, està impulsant uns laboratoris de reflexió i creació al voltant de les arts comunitàries. Aquest procés es va iniciar l’octubre del 2020 dins de la programació de la Biennal de Pensament de Barcelona 2020, on les tres fàbriques de creació van proposar unes jornades itinerants per reflexionar sobre la creació artística comunitària a Barcelona en relació amb els territoris, les comunitats i les arts del circ, la dansa i el moviment. Una proposta vivencial, relacional i participativa, conduïda per veus amb experiència en aquest tipus de procés i dirigida als agents que habiten, treballen o tenen interès en aquestes pràctiques. Pots consultar molta més informació i aprofundir en aquest projecte en aquest enllaç.

Per donar continuïtat a les línies de recerca i pensament que es van abordar a La Central del Circ, es proposa un laboratori a partir de les taules de treball conduïdes per Ro Caminal i Jorge Albuerne durant la Biennal i centrant la proposta en el territori immediat on se situa l’equipament.

Podeu consultar les bases completes de la convocatòria per a aquest laboratori en aquest enllaç.