T.E.S.T.! (Trànsit Escènic de Sensació Tècnica)

Un altre moment únic per venir i estar a La Central del Circ és durant les mostres T.E.S.T. que les companyies ofereixen cada any.

La mostra T.E.S.T.! (Trànsit Escènic de Sensació Tècnica) és el punt final de la residència del mateix nom a La Central del Circ, la qual proposa posar a disposició del projecte artístic seleccionat els recursos disponibles a la Sala de Posada en Escena, amb l’objectiu de donar a la peça un primera oportunitat d’escenificació.

T.E.S.T.! – Vivian Friedrich & The Schubert Sisters

El 27 de maig tindrà lloc a La Central del Circ una nova mostra T.E.S.T.!. En aquesta ocasió amb l’artista Vivian Friedrich & The Schubert Sisters i la seva creació Kristall Bohème [Excavació d’una memòria]

Kristall Bohème és un projecte d’investigació i creació, una plataforma de visibilitat i experimentació per al llenguatge del circ i l’artesania de vidre bufat, un ofici que està desapareixent. Es tracta d’una performance amb una artista de circ, un músic i una cantant lírica que indaga en la memòria transgeneracional, les arrels i les petjades. Busca l’equilibri entre el que és nou i el que és antic, reivindicant que el primer no pot existir sense el segon.

La composició es basa en el moviment i les acrobàcies en la corda-U, el faquirisme i la manipulació d’objectes.

Vivian Friedrich és creadora, investigadora i autora de circ performatiu. Ha coordinat durant diverses edicions les Jornades d’Intercanvi de Dramatúrgia i Escriptura Escènica de La Central del Circ i forma part del Programa de Trànsits de la Recerca i la Creació 2022.

Las Schubert Sisters són un grup d’artistes que es dediquen a visibilitzar compositores i autores del passat. A Kristall Bohème viatgen a finals del Romanticisme, interpretant peces de Vítězslava Kaprálová, Luise Adolpha Le Beau i creant composicions pròpies amb els poemes de Liliana Zilinow.

Kristall Bohème [Excavació d’una memòria] es podrà veure el divendres 27 de maig, a les 20h, a la Sala de Posada en Escena.

El preu de les entrades és de 5€ i estaran disponibles a partir del dia 9 de maig a la plataforma Entrápolis.

La mostra T.E.S.T.! (Trànsit Escènic de Sensació Tècnica) és el punt final de la residència del mateix nom a La Central del Circ, la qual proposa posar a disposició del projecte artístic seleccionat els recursos disponibles a la Sala de Posada en Escena, amb l’objectiu de donar a la peça un primera oportunitat d’escenificació.

T.E.S.T. – LuchaEmilia

El 17 i 18 de juny acollim una nova mostra T.E.S.T., en aquesta ocasió amb i el seu treball en procés de creació anomenat Proyecto PAPY, a la nostra Sala de Posada en Escena.

Projecte PAPY és un solo en escena de bufó i circ, encara en procés de creació. El projecte sorgeix d’inquietuds socials, contradiccions polítiques, d’impotència i ràbia, donant forma a una escenografia i a un cos en efusió en un espai/temps inaudit. Combinant els registres de la performance i el relat, PAPY tendeix cap a un ritual simbòlic, metamòrfic i orgànic, convidant al públic a un viatge poètic-polític.

Entrades: 5€. A la venda el divendres 4 a les 11h a través de la plataforma Entràpolis. Espectacle recomanat a partir dels 12 anys.

Tengo un secreto, pero no te lo voy a contar. Te voy a invitar más bien a descubrirlo, como un enigma, como un arqueólogo descubre un esqueleto antiguo. Si, te haré trabajar. Pero será un trabajo divertido, un trabajo que lleva a la libertad, un trabajo libre. Un esfuerzo placentero. Te invito a recorrer el universo – a veces muy real, muy crudo y también muy mágico –de un cuerpo poético, versátil como las palabras, como los pensamientos. Desde la escena hasta el sueño, desde las catacumbas hasta el cielo, fuera del tiempo. Con la sonrisa en el alma que no puede omitir el sufrimiento, y que lo convierte en un aliado para trascender. Esa es mi dignidad, nuestra dignidad. Como de un combate podemos hacer el amor en el instante de un espectáculo – terreno de batalla y de reconciliación – e intentar restaurarle el justo valor a las cosas. Bienvenidxs sois en este ritual libertario y liberador, a revolucionar el espíritu, destapar nuestros torrentes sanguíneos y revisitar nuestros deseos celulares.

 

T.E.S.T. – DébilEmmental

El 19 i 20 de febrer acollim una nova mostra T.E.S.T., en aquesta ocasió amb la companyia DébilEmmental i la seva creació Ternura y chocolate, a la nostra Sala de Posada en Escena.

Un thriller d’humor negre estranyament graciós , Ternura y chocolate parla d’una complicada i misteriosa relació. Amb una narrativa fragmentada i discontínua, la qual no exclou una escriptura argumental, dos personatges enfrontats a l’amor, la violència, la nostàlgia i, sobretot, a la seva pròpia solitud. Obsessionats per fantasmes del passat i punyents deliris de la seva imaginació, refugiats en un moment on van creure viure alguna cosa semblant a la felicitat. Jugar amb la bellesa i l’estranyesa, la poesia i el fàstic, el correcte i l’inacceptable són els requisits necessaris per a crear aquesta atmosfera particular i una mica semblant a la d’una catarsi .

DébilEmmental és una companyia emergent, que va néixer en 2017 d’una col·laboració artística i humana entre Mariano Rocco i Tom Collin. L’eix principal de creació és la desdramatización d’una situació amb un humor àcid; han arribat a la conclusió que un tema pot ser tràgic o còmic depenent de qui l’estigui mirant.

Ternura y chocolate es podrà veure a La Central en dos passis, divendres 19 i dissabte 20 a les 20h i els aforaments són molt reduïts. El preu de les entrades és de 5€ i estan disponibles a partir del dia 12 només a la plataforma Entrápolis.

La mostra T.E.S.T.! (Trànsit Escènic de Sensació Tècnica) és el punt final de la residència del mateix nom a La Central del Circ, la qual proposa posar a disposició del projecte artístic seleccionat els recursos disponibles a la Sala de Posada en Escena, amb l’objectiu de donar a la peça un primera oportunitat d’escenificació.

 

T.E.S.T. – INO Kollektiv

El 29 de gener de 2021 tindrem la primera mostra de l’any a La Central: la companyia Ino Kollektiv (Cie L) presentaran INO a la nostra Sala de Posada en Escena.

Aquesta companyia, que ha passat diversos trànsits del nostre programa de suport a la creació, està formada per 7 dones amb sis nacionalitats, sis idiomes diferents i cadascuna amb un univers molt personal. Com elles mateixes afirmen, “INO som nosaltres, vestides de diverses capes de convencions socials, una mica com tothom. Capes que ens molesten i que no ens deixen lliures per a moure’ns. De seguida ens adonem que pesen més les pressions socials que aguantar el pes d’altres persones. Llavors ens desgarrem les costures i ens despullem. Ens agafem les unes a les altres i fem portés, ens portem i ens suportem. Simplement perquè és el que volem fer, juntes”.

Serà en dos passis, a les 16h i les 20h i els aforaments són molt reduïts. El preu de les entrades és de 5€ i estan disponibles només en aquest enllaç a la plataforma Entradium.