La Central del Circ obra una nova edición de la convocatòria “Creació Circense en Clau Iberoamericana”

 

La Central del Circ, amb el suport del Fons d’Ajuda per a les Arts Iberoamericanes Iberescena, obre convocatòria per a la quarta edició de les residències de Creació Circense en Clau Iberoamericana, amb l’objectiu de reforçar els intercanvis existents amb Amèrica Llatina i de proporcionar recursos i suport a projectes singulars de creació d’un espectacle de circ contemporani. Aquesta convocatòria es dirigeix a companyies professionals de circ, immerses en un procés de creació basat en la recerca artística i d’autoria pròpia, residents d’Amèrica Llatina (l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, l’Equador, El Salvador, Mèxic, Panamà, Paraguai, el Perú o l’Uruguai).

La Central del Circ proposa facilitar als projectes seleccionats un espai de creació i sessions d’intercanvi de coneixements i assessorament, buscant amb ells l’enriquiment i l’avanç en el seu procés de creació. Se seleccionaran dues propostes entre totes les que responguin a la convocatòria. Així, les dues companyies seleccionades rebran sessions d’assessorament, visites a espais i trobades amb el sector i la comunitat artística local, a més d’una sala de creació durant tres setmanes, tot això entre el 13 de setembre i el 8 d’octubre de 2021.

Aquest projecte busca també promoure la interacció amb altres artistes i col·lectius de la ciutat, a través de converses amb la comunitat local prenent com a punt de partida la visió i situació del circ al país d’origen, la participació de les companyies en la mostra En Construcció, assajos oberts o trobades iberoamericanes entre els i les artistes.

La convocatòria romandrà oberta fins al 18 d’abril de 2021.

[Consulta les bases de la convocatòria i accedeix al formulari de sol·licitud]