La Central del Circ dóna suport a la vaga convocada per aquest dijous 8 de març per reivindicar els drets de les dones. El funcionament habitual patirà restriccions: obrirem portes en l’horari habitual però trobareu serveis mínims. A més, hi haurà activitats durant el matí, enfocades a reflexionar plegades s.obre les treballadores del circ.

Us animem a sumar-vos a aquesta vaga, afegint-vos a l’aturada laboral, a la vaga de cures i la vaga de consum, a més de participar a la manifestació convocada a les 18.30h amb inici a Passeig de gracia/Diagonal i acte final a Plaça Catalunya.

 

Comunicat de Dones i Cultura

Tot seguit us fem arribar el Comunicat del col·lectiu Dones i Cultura amb motiu de la vaga convocada:

Dones i Cultura és un col•lectiu que en mig any aglutina unes 800 dones, lesbianes i trans treballadores de diversos sectors culturals de tot el territori català. Analitzem el nostre entorn cultural des d’una perspectiva de gènere i feminista, denunciant les desigualtats i reclamant més presència. Donem visibilitat a la pràctica feminista per enriquir la societat i lluitem per aconseguir unes condicions laborals dignes de creadores, gestores, tècniques, curadores, investigadores, etc. a l’entremat cultural. No és una qüestió només individual sinó que hem d’erradicar els estereotips i narratives sexistes, i en definitiva, acabar amb les desigualtats del sistema heteropatriarcal. Per tant, us animem que vingueu a la Vaga Feminista del 8 de Març.

Si ets dona i treballes al sector de la cultura has de saber que:
•         És una vaga general de 24h convocada per sindicats (CGT, CNT i IAC). Encara que no formis part de cap dels sindicats convocants, TENS DRET A FER VAGA.
•         El sector cultural és divers però, tant si ets assalariada, estàs contractada per un dia o ets autònoma, TENS DRET A FER VAGA.
•         La precarietat del sector cultural fa que moltes treballem sense estar contractades, si és el teu cas, ALERTA! No estàs coberta legalment per la convocatòria. Així i tot, pots fer vaga de consum, pots compartir informació i pots sumar-te a les mobilitzacions. És una redefinició de vaga: no se centra en una idea de vaga basada només en la feina assalariada; parem de treballar, d’estudiar, de cuidar i de consumir.
•         Si tens qualsevol conflicte o sents que no se’t respecta el teu dret a fer vaga, NO ESTÀS SOLA, el col•lectiu Dones i Cultura som aquí: donesicultura@gmail.com
Si ets home i treballes al sector de la cultura, pots informar-te, donar suport a les teves companyes i preguntar què necessiten.

8 de Març – Vaga Feminista
Passeig de Gràcia/Diagonal 18:30
#VagaFeminista